Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam PKK'nın en büyük sığınağı ele geçirildi! VİDEO

        Aydın ARIK / BİNGÖL (AHT)

        Bingöl Valiliği kentte terör örgütü PKK'ya yönelik olarak düzenlenen operasyonlarla ilgili açıklama yapıp, operasyon görüntülerini basına dağıttı.

        Cuma günü yakalanan 2 PKK'lıdan birinin Karlıova'da bir köy korucubaşını şehit eden ve 5 askerin şehit olduğu Tunceli Sarıyayla Jandarma Karakolu saldırısına katılan PKK'nın sözde bölge sorumlusu, diğerinin de İran uyruklu terörist olduğu belirtildi. Cumartesi günü düzenlenen operasyonda ise son yıllarda bölgede ele geçirilen en büyük, yeraltına elle yapılmış, içerisinde yönetim ve eğitim odası ile mutfak, tuvalet ve 15-20 teröristin kalabileceği 2 ayrı oda bulunan sığınak bulunduğu bildirildi. Sığınağın yanı sıra 2 depo ile depolarda çeşitli mühimmat ile 5 ton yiyecek bulunduğu kaydedildi. Perşembe günü 16 adrese düzenlenen operasyonda örgüt mensuplarına yardım yataklık iddiasıyla gözaltına alınan 16 kişiden 12'sinin tutuklandığı açıklandı.

        BÖLGE SORUMLUSU YAKALANDI

        Bingöl'de kış üstlenmesine geçmeye çalışan terör örgütüne yönelik art arda darbe indiriliyor. Bingöl Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre 23 Aralık'ta düzenlenen operasyonda Nisan 2010'da Tunceli-Sarıyayla Jandarma Karakol Komutanlığı'na yapılan saldırı eylemine ve 28 Temmuz 2011'de Bingöl'ün Karlıova ilçe merkezinde geçici köy korucubaşı Hacı Alan'ın şehit edilmesi eylemine katıldığı iddia edilen PKK'nın sözde bölge sorumlusu Zindan kod adlı terörist ile İran uyruklu Şiyar kod adlı terörist yakalandı. Teröristlerin üzerinde 2 el bombası, biri 9 mm Glock ve diğeri 7.65 mm Lama marka olmak üzere 2 tabanca, tabancalara ait şarjör ile mühimmat ele geçirildi.

        BÖLGEDEKİ SON YILLARIN EN BÜYÜK YER ALTI SIĞINAĞI BULUNDU

        24 Aralık sabahı jandarma özel harekat, geçici köy korucuları, bomba uzmanlarının da katıldığı operasyonda ise ise Bingöl merkez Ortaçanak köyü bölgesinde, son yıllarda bölgede ele geçirilen en büyük, yeraltına elle yapılmış 1 sığınak ve 2 depo bulundu. Sığınağın içerisinde yönetim odası, eğitim odası, mutfak, tuvalet ile 15-20 teröristin kalabileceği 2 ayrı oda bulunduğu belirtildi. Depolarda ise 1 adet Kannas keskin nişancı tüfeği dürbünü, 7 adet telsiz anteni, 2 adet güneş paneli, 2 adet jeneratör, 1 adet dikiş makinesi, 150 metre kumaş, 10 takım eşofman, 50 çift ayakkabı, yaklaşık 5 ton yiyecek malzemesi, diğer yaşam, giyim, temizlik malzemesi ve bol miktarda ilaç ele geçirildiği belirtildi. Ele geçirilen malzemelerin Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile olay yerinde imha edildiği, sığınak ve depoların da tahrip edildiği açıklandı.

        1'İ KÖY MUHTARI 12 KİŞİ PKK'YA YARDIM YATAKLIKTAN TUTUKLANDI

        Valilik açıklamasında, 22 Aralık'ta Bingöl merkez, Adaklı ve Karlıova ilçeleri ile İstanbul'da, haklarında bölücü törer örgütü mensuplarına yiyecek ve malzeme temin etme, yapılacak eylemler ve askeri birlik hareketlilikleri ile ilgili örgüt mensuplarına bilgi verme, örgüt mensupları adına sözde vergilendirme adı altında para toplama faaliyetlerine aracılık etme ve bölgede faaliyet gösteren örgüt mensuplarına yardım yataklık yaptığı iddiası bulunan kişilere yönelik 16 ayrı adrese eş zamanlı icra edilen operasyon kapsamında 16 kişinin gözaltına alındığı hatırlatıldı. Bu kişilerden aralarında 1 köy muhtarının da bulunduğu 12'sinin sevk edildikleri adli makamlar tarafından tutuklanarak cezaevine konulduğu belirtildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ