Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Kerem Aydınlar toprağa verildi

        Askerlik görevini yaptığı Lefkoşa'da geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitiren Mehmet Kerem Aydınlar için Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camisinde askeri tören düzenlendi.

        Mehmet Kerem Aydınlar'ın cenazesi, Prof. Dr. Bayraktar Bayraklı'nın ikindi namazından sonra kıldırdığı cenaze namazının ardından Çengelköy Mezarlığında defnedildi.

        Törene, Mehmet Kerem Aydınlar'ın ailesi ve yakınlarının yanısıra Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Rize Bağımsız Milletvekili Mesut Yılmaz, eski DP Genel Başkanı Mehmet Ağar, İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Parlak, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, eski Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök ve basketbolcu İbrahim Kutluay da katıldı.

        Çevresinde örnek gösterilen Aydınlar, babasının işini devam ettirmek için Harvard Üniversitesi’nde medikal eğitimi almıştı.

        Koç Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nü başarıyla bitiren Kerem Aydınlar’ın ideali babasının yolundan giderek sağlık alanında kariyer yapmaktı. Okulunu bitirdikten sonra ABD’ye giden Aydınlar, Harvard Üniversitesi’nde medikal eğitimi aldı. Aydınlar, Türkiye’ye döner dönmez vatani görevini bir an önce bitirip iş hayatına atılmayı planlıyordu. KKTC Gazimağusa’daki birliğine geçen yıl teslim olan Aydınlar, kendisini ziyarete gelen arkadaşlarına birliğinde tur rehberliği yaptığı Mavi Köşk’ü de hafta sonları gezdiriyordu. Önceki gün de kendisini ziyarete gelen yakınlarıyla birlikte kiraladıkları otomobille yola çıkan Aydınlar, İskele-Ercan anayolu üzerindeki Çukurova kavşağı yakınlarındaki kazada son nefesini verdi. Kazada Aydınlar’la birlikte aynı araçtaki Cemal Coşkun (59) ve Gülten Coşkun (57) hayatını kaybederken, Selma Aslanoğlu, Mehmet Şenol ve Alan Şenol (6) yaralandı.

        ‘Şafak 20, başka yok’

        Aydınlar’ın, kazadan bir saat önce kısa mesaj (SMS) yoluyla görüştüğü arkadaşı Oğuzhan Aygören şöyle dedi: “Denizlili olduğum için şafak 20 olunca ‘beni ara’ demiştim. Dün sabah attığı mesajla uyandım.

        ‘Şafak 20! Başka yok’ yazmıştı. Ben de ‘Kerem reis, az kaldı’ diye cevapladım. Akşamüstü aradım, telefonunu açmadı. Daha sonra acı haberi aldım.”

        Kız kardeşini çok severdi

        Aydınlar’ın Facebook’taki sayfası da arkadaşlarının duygu yüklü mesajlarıyla doldu. Gözde Ertekin, “Zamansız gidişin bizi derinden sarstı. Keşke her şey hayal ettiğimiz gibi olsaydı. Gittiğin yer hepimize yakın bir o kadar uzak. Ölüm Allah’ın emri, ayrılık olmasaydı” dedi.

        Aydınlar’ı bir başka arkadaşı da şu sözlerle anlattı: “Çok ağırbaşlı. Uzaktan soğuk gözüken bir insandı, ama içinde çok sempatik bir kişiliği vardı. Çok sayıda dostu vardı. Düşmanı neredeyse yoktu. Ailesine çok bağlıydı. Kardeşi Zeynep Aydınlar’la en yakın iki arkadaş gibilerdi. Onu çok kollar ve üzerine babası gibi düşerdi. Spor arabalara meraklıydı.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ