Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Kara Cumartesi

        HABERTURK.COM

        İstanbul'un hem Avrupa hem de Anadolu yakasında çok geniş kapsamlı bir elektrik kesintisi yaşandı.

        İstanbul'da metro ve tramvay hatları durdu. İstanbul Ulaşım AŞ'den alınan bilgiye göre, elektrik kesintisi nedeniyle, saat 13.43'den itibaren metro ve tramvay seferleri yapılamadı. Trafik ışıklarının da sönmesine neden olan elektrik kesintisi trafikte de sorunlar yaşanmasına neden oldu.

        METRO SEFERLERİ AKSADI

        İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul genelinde elektrik kesintisi nedeniyle kesintiye uğrayan ulaşım hatlarının tümünün normale döndüğünü bildirdi.

        Belediyeden yapılan açıklamada, İstanbul'a elektriklerin bölge bölge verilmeye başlandığı ifade edildi. Açıklamada, İstanbul Metrosu Şişhane Taksim Finüküler Hattı ve diğer tüm hatlarda seferler normale döndüğü belirtildi.

        Belediyenin bu açıklamasının ardından Şişhane-Taksim-Hacıosman metro seferlerinin sinyalizasyon arızası nedeniyle seferler bir süre daha yapılamadı.

        Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin www.bedas.gov.tr internet sitesi server yoğunluğu nedeniyle hata verdi. Gelen bilgiler kesintinin, Marmara hattının başlangıcı olan Düzce-Bolu aktarmasındaki arıza sebebiyle meydana geldiği yönünde.

        MARMARA BÖLGESİ'NDE ELEKTROŞOK!

        İstanbul'un yanısıra Edirne, Tekirdağ, Kocaeli ve Sakarya'da da elektrik kesintisi yaşandı.

        İstanbul'da başta raylı sistem olmak üzere ulaşımda ciddi sıkıntılara sebep olan ayrıca Sakarya, Kocaeli, Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne de hayatı olumsuz şekilde etkileyen elektrik kesintisinin domino etkisiyle yayıldığı bildirildi.

        TEİAŞ'TAN AÇIKLAMA

        TEİAŞ Genel Müdürlüğü, olumsuz hava koşulları nedeniyle Bursa Doğalgaz Santralında Adapazarı hattına ait gerilim trafosunun patlaması sonucunda meydana gelen elektrik kesintilerinin, yapılan çalışmalar sonucunda sona erdiğini bildirdi.

        Genel Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, saat 13.42'de olumsuz hava koşulları nedeniyle Bursa Doğalgaz Santralında Adapazarı hattına ait gerilim Trafosunun patlaması sonucunda meydana gelen teçhizat arızaları sonucunda, Adapazarı'ndan Babaeski'ye kadar olan elektrik sisteminde kesintiler oluştuğu belirtildi.

        Açıklamada, yapılan çalışmalar sonucu saat 19.15 itibarıyla iletim sisteminin normale döndüğü, elektrik kesintisinin sona erdiği

        KESİNTİ NEDENİYLE DOĞALGAZ DA KULLANILAMADI

        Arıza nedeniyle doğalgaz da kullanılamadığından tatil gününü evinde geçiren vatandaşlar soğuktan etkilendi.

        DAĞITIM ŞİRKETLERİNİN TELEFONLARI KİLİTLENDİ

        Elektrik kesintisinin ardından vatandaşların bağlı bulundukları elektrik dağıtım şirketlerinin telefon hatlarını araması sonucu hatlar kilitlenirken, BEDAŞ başta olmak üzere dağıtım şirketlerinin bazılarının web sitelerine de erişim sağlanamadı.

        HABERTURK.COM

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ