Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam "Oğlumun kafasına sıktı"

        Neşet KARADAĞ / ADANA (AHT)

        Adana'da kiraladığı otomobili geri vermek istemeyen arkadaşı Ahmet Dağaç'ı (23) tüfekle kafasına ateş ederek öldürdüğü iddia edilen firari sanık Hasan Uçar (22) ile ona yardımcı olduğu öne sürülen arkadaşı Erkan Adıgüzel'in (30) yargılandığı duruşmada öldürülen gencin babası Ali Dağaç (53), "Hasan önce havaya sonra otombilin lastiğine en son da oğlumun kafasına 2 el ateş etti" dedi.

        Gürselpaşa Mahallesi'nde hırsızlık için kiraladıkları otomobilin iadesi konusunda 2 Kasım 2011'de çıkan tartışmada Ahmet Dağaç'ı tüfekle öldürdükten sonra kaçan Hasan Uçar ile Uçar'a yardımcı olduğu öne sürülen tutuklu Erkan Adıgüzel'in yargılanmasına başlandı.

        "BU ARABAYI KRALI ALAMAZ"

        Firarda olan Uçar hakkında yakalama kararı çıkartılırken müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan Adıgüzel ise suçlamayı kabul etmedi. Mahalleden tanıdığım Hasan ve Ahmet'in tartıştığını belirten Adıgüzel, "Hasan, Ahmet'in kullandığı aracın önünde elinde silah duruyordu. Aracı vermesini istiyordu. O da (500 liramı getirmeden bu arabayı kralı alamaz) diyordu. İkisini de ikna etmeye çalıştım ama anlaşmadılar. Daha sonra Hasan ateş etti, ben de korkumdan kaçtım" dedi.

        "OĞLUMUN KAFASINA 2 EL SIKTI"

        Öldürülen gencin babası Ali Dağaç, olayı gördüğünü söyledi. Gürültü sesleri üzerine dışarı çıktığında 2 sanığın da aracın önünde olduğunu belirten acılı baba Dağaç, "Firari sanık oğlumdan aracını istiyordu. O'da (500 lirayı getir aracı vereyim) diyordu. Sanık önce havaya ateş etti. Araç hareket edince de 1 el lastiğe, sonra da aracın arkasına geçip, 2 el oğlumun kafasına sıktı. Sonra da her iki sanık olay yerinden kaçtı. İkisinden de şikayetçiyim. Çünkü aracın yolunu birlikte kestiler" diyerek sanıkların en ağır cezayla cezalandırılmasını istedi.

        KATİL ARANIYOR

        Mahkeme heyeti, suç vasfının sanık lehine değişme ihtimalini göz önüne alarak Adıgüzel'in tahliyesine karar verirken, firarda olan katil zanlısı Uçar'ın ise yakalanması için duruşmayı erteledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ