Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Kardan köpekbalığı yaptı

        Can HACIOĞLU/ ESKİŞEHİR (AHT)

        Eskişehir'de restoran işletmecisi Semih Tozman (50), işyerinin bahçesinde 10 ton kardan 8 metre uzunluğunda 'Jaws 4' adını verdiği köpekbalığı yaptı. Kardan köpek balığını restoran sahibi Tozman, gıda boyası ile de boyararak, köpekbalığına benzetti.

        Eskişehir'in Ömür semtinde Turistik Regulateur Aile Restaurant'ını işleten Semih Tozman, lokantasının baş aşçısı Ragıp Acet ile beş gün uğrayaşarak, Jaws 4 ismini verdiği kardan köpekbalığını yaptı. 8 metre uzunluğunda, 2 metre yüksekliğlinde 2 metre genişliğinde köpekbalığı için 10 ton kar kullanıldı. Mavi rengini vermek için de köpekbalığı gıda boyası ile boyandı.

        Sanata ilgili biri olduğunu belirten Tozman, geçtiğimiz yıllarda da kardan fil, penguen, tavşan ve panda yaptığını hatırleterek, "Bu yıl çok kar yağdı. Kar çok yağınca internetten köpek balığı fotoğraflarına bakarak, aşçıbaşım ile bu eseri ortaya çıkardık. Jaws 4 adını verdiğimiz köpekbalığını mala, motorlu testere, kürek kulanarak yaptık. İşyerimize gelen müşterilerimiz ve çevreden görenler köpekbalığı ile hatıra fotoğrafı çektiriyor" diye konuştu. Kardan köpekbalığı ile fotoğraf çektirenler kardan köpekbalığının filmlerde gördükleri köpekbalıklarına çok benzediğini söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ