Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Nusaybin'de patlama

        Mardin'in Nusaybin ile Şırnak'ın Cizre İlçesi arasındaki İpek Yolu üzerine PKK'lıların yerleştirdiği bombanın etkisiz hale getirilmesi sırasında patlayıcının infilak etmesi sonucu 1 astsubay şehit oldu, 1 astsubay da yaralandı.

        Mardin'in Nusaybin İlçesi ile Cizre arasındaki İpek Yolu'nun 34'üncü kilometresindeki Söğütlü Köyü yakınlarında PKK'lı teröristler karayoluna bombalı tuzak kurdu. Güvenlik güçleri, bölgede bomba bulunduğu yönündeki ihbar üzerine bugün saat 16.30 sıralarında karayoluna trafiğe kapatarak, arama tarama faaliyetinde bulundu.

        Dedektörlerle yapılan aramada teröristler tarafından tuzaklanmış ve patlatılması için kablo bağlanan ve yaklaşık 35 kilo olduğu belirtilen bomba bulundu. Patlayıcının çevresinde önlem alan güvenlik güçleri, bombayı etkisiz hale getirmek için çalışma başlattı. Yapılan çalışma sırasında bombanın infilak etmesi sonucu ;henüz kimliği öğrenilemeyen 1 astsubay şehit olurken, 1 astsubay da yaralandı.

        Mardin Valisi Turhan Ayvaz, patlamada 1 astsubayın şehit olduğunu 1 astsubayında yaralandığını belirterek, "Yaralı astsubayın durumu iyi. Bölgede güvenlik güçleri çalışmalarını sürdürüyor" dedi.

        BAŞBAKAN'DAN BAŞSAĞLIĞI

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mardin'in Nusaybin ilçesinde meydana gelen olayda, bir askerin şehit olması ve bir askerin yaralanması nedeniyle Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'e başsağlığı mesajı gönderdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ