Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam İntiharın arkasından 'şiddet' iddiası!

        Neşet KARADAĞ / ADANA (AHT)

        Adana'da yoksulluk nedeniyle kendini asarak yaşamına son verdiği belirtilen 26 yaşındaki Emine Akçay'ın geride bıraktığı biri 6 yaşında, diğeri 6 aylık iki çocuğuna devlet yardım elini uzattı. Ölen kadının kocası Hüseyin Akçay (28) ise, eşinin yoksulluk yüzünden intihar ettiği iddialarını yalanlayarak, "Zengin değildik, ama yoksul da değildik" dedi. Komşuları ise genç kadına eşinin şiddet uyguladığını öne sürdü.

        Aydınlar Mahallesi'nde oturdukları evde önceki gün 6 yaşındaki oğlu İsa ile 6 aylık kızı Kardelen'i bırakıp yan odada kendini asarak yaşamına son veren Emine Akçay'ın geride bıraktığı iki çocuğu babaanne Şerife Akçay'a (69) teslim edildi. Yoksulluk nedeniyle intihar ettiği öne sürülen genç kadının ölümüyle ilgili ise yeni iddialar ortaya atıldı. Çalıştığı Osmaniye'nin Düziçi ilçesinden Adana'ya gelip eşini toprağa veren Hüseyin Akçay, eşinin yoksulluktan intihar ettiği iddialarının doğru olmadığını öne sürdü.

        "YOKSUL DEĞİLDİK"

        Zaman zaman işsiz kaldığını doğrulayan Akçay, "Sürekli bir işim olmadı. 3 ay çalışıyorsam 10 gün evdeydim. Zengin değildik ama yoksul da değildik. Odun yokmuş, fön makinesiyle ısınmışlar bunlar yalan. Fön makinesiyle insan ısınır mı? Orta halli bir aileydik. Çocuklarıma daha iyi bakabilmem için şu anda devletten tek isteğim sigortalı bir iş. Eşimin neden intihar ettiğini de bilmiyorum" dedi.

        "EŞİNİ DÖVÜYORDU"

        Komşuları ise, genç kadını intihara eşinin uyguladığı şiddetin götürdüğünü iddia etti. Bazı komşuları, "Hüseyin zaman zaman alkolü eve gelip eşini döverdi. Geçimsizlikleri artmıştı. Eşini dövdüğü zaman sesleri dışarı kadar gelirdi. Belki aralarındaki geçimsizliğe parasızlık neden olabilir. Emine'nin intihar etmesine yediği dayakların neden olduğunu sanıyoruz" dediler.

        50 BİN LİRA İDDİASI

        Bu arada, aile fertleri televizyon programlarına da katıldı. İntihar eden Akçay'ın bir yakını arsa satışından geçen yıl aileye 50 bin lira para verildiğini öne sürdü.

        DEVLET SAHİP ÇIKTI

        Öte yandan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İpek Kobenar, intihar eden Emine Akçay'ın geride bıraktığı Kardelen ile ağabeyi İsa'yı ziyaret etti. Kobaner, çocukların eğitimi başta olmak üzere birçok ihtiyacını karşılayacaklarını açıkladı. Kobaner, "Bu çocuklar artık hepimizin çocukları. Devlet olarak her türlü yardımı yapacağız. Şu anda acil ihtiyaçlarını belirleyip bunları gidereceğiz. Babaannesi ve halasının yanında mutlular. Onları çocuk yuvasına almamıza gerek yok. Babaya da iş bulmaya çalışacağız" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ