Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Maden ocağında göçük!

        Eskişehir'in Mihalıççık Belediye Başkanı Ümit Güven, özel bir sektöre ait olan maden ocağın çökme sebebinin tavanın çökmesi olduğunu söyledi.

        Güven yaptığı açıklamada, kömür madenindeki tavan çökme göçüğünün saat 18.30'da olduğunu belirtti. Güven, "Madende göçük haberini alır almaz hemen olay yerine gittik. Maden ocağının 280 metre derinliğinde tavanın çökmesi sonucu meydana gelen kazada, 4 işçi arkadaşımız hayatını kaybetti" dedi.

        İşyerinin yaklaşık 25 yıldan bu yana ruhsatlı çalıştığını ifade eden başkan Güven, bu zamana kadar maden ocakların gerekli tedbirleri aldığını yıllardır böyle bir göçüğün olmadığını da kaydetti.

        Güven, tavan çökmesi sonucu hayatını kaybeden Hamza Aktürk (45), İsa Mırık (38) ve Ramazan Karacan'ın (48) Kütahyalı olduğunu Hüseyin Kök'ün ise Ordu'dan Mihalıççık ilçesine çalışmaya geldiğini ve ölenlerinin yakınlarının ise memleketlerinde olduğunu belirtti.

        Mihalıççık Belediye Meclis üyesi Ali Osman Mumcu ise maden ocağının eski olduğunu ve eski sistemler ile çalıştığını iddia etti.

        Cumhuriyet Savcısı olay yerinde inceleme yaparken, Jandarma ekipleri ise Maden Ocağında güvenlik önlemleri aldılar.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ