Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam caferi imam ders manisa

        Manisa'nın Turgutlu İlçesi'ndeki Gazi İlköğretim Okulu'nda, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinde Caferi İmam Bayram Dalga'ya ders verdiren Okul Müdürü Ercan Çiftçi ve öğretmen Durmuş Ali Etbaş hakkında, Manisa Milli Eğitim Müdürlüğü ve Milli Eğitim Bakanlığı çifte soruşturma açtı.

        Manisa Milli Eğitim Müdürlüğü'nden gönderilen iki müfettiş, öğretmen Durmuş Ali Etbaş ve müdür Ercan Çiftçi'nin ifadesini aldı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın göndereceği iki müfettişin de ifade alacakları belirtildi. Manisa Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, olayın basında yer alması üzerine Gazi İlköğretim Okulu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Durmuş Ali Etbaş ve Okul Müdürü Ercan Çiftçi hakkında soruşturma başlattığını ve iki müfettişi görevlendirdiğini belirtti. Altınsoy, "Müfettişler ifade aldılar. Gelecek rapor doğrultusunda gerekeni yapacağız. Ayrıca dün akşam Milli Eğitim Bakanlığı'ndan da iki müfettiş gönderileceği bilgisi verildi. Gereken neyse o yapılacak" dedi.

        Gazi İlköğretim Okulu öğretmeni Durmuş Ali Etbaş, Okul Müdürü Ercan Çiftçi'den izin alarak, Caferi İmam Bayram Dalga'yı derse davet etmiş ve Bayram Dalga, 7'nci sınıflara Caferi ve Alevi inancını anlatmıştı.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ