Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Bingöl'deki PKK operasyonu, Kaç PKK'lı öldürüldü?

        Aydın ARIK / BİNGÖL (AHT)

        Güvenlik güçlerince Bingöl genelinde PKK terör örgütüne yönelik başlatılan ve 600 güvenlik görevlisinin katılımıyla gerçekleştirilen operasyon sonucunda 6 PKK'lının ölü, 1 PKK'lının da yaralı olarak yakalandığı açıklandı. Operasyonda çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi. Operasyonda 3 sığınak, 15 adet mevzi ve 18 depo imha edildi.

        Bingöl Valiliği, Genç ilçesine bağlı Sağgöze ile Yolaçtı köyleri kırsalında çıkan çatışmada 3 güvenlik görevlisinin şehit olduğu, 10 güvenlik görevlisinin yaralandığı ve 6 PKK'lının öldürüldüğü, 1 PKK'lının da sağ olarak yakalandığı operasyonun görüntülerini basına dağıttı.

        Operasyonla ilgili yazılı açıklama yapan Valilik, 24 Nisan 2012'de 49. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı koordinesinde, Bingöl İl Jandarma Komutanlığı'ndan jandarma özel harekat, jandarma komando ve jandarma asayiş komando timleri, geçici köy korucusu timleri, piyade komando kolları, patlayıcı madde uzmanları, mayın arama köpekleri ile helikopter destekli operasyon gerçekleştirildiğini belirtti. Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Sağgöze ve Yolaçtı köy sınırlarında gerçekleştirilen ve yaklaşık 600 askerin katıldığı operasyonda çıkan çatışmada 3 güvenlik görevlisini şehit eden 6'sı ölü olmak üzere toplam 7 teröristin silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirildiği belirtildi.

        PKK'LI 2 GRUP SORUMLUSU ÖLDÜRÜLDÜ

        Açıklamada öldürülen teröristlerden 2'sinin terör örgütünün sözde grup sorumlusu, 1'inin ise terör örgütünün sözde özel kuvvetlerinden olduğu ve etkisiz hale getirilen teröristlerin Genç ilçesinde güvenlik güçlerine ve kamu kurumlarına yönelik eylem hazırlığında bulunduklarının belirlendiği bildirildi.

        ELE GEÇİRİLEN SİLAH VE MÜHİMMATLAR

        Açıklamada, "Etkisiz hale getirilen teröristlerin üzerinde ve barındıkları sığınaklarda 7 adet kaleşnikof piyade tüfeği, 2 adet tabanca, silahlara ait 358 adet fişek, 5 adet el bombası, 1'i büyük 4 adet telsiz, 6 adet hafıza kartı, 2 adet flash bellek, 2 adet telsiz şarj cihazı, 1 adet ses kayıt cihazı, bol miktarda ilaç, yaşam, giyim ve yiyecek malzemesi ile örgütsel doküman ele geçirilmiş, ayrıca bölgede bulanan 3 adet sığınak, 15 adet mevzi ve 18 adet depo içerisindeki malzemeler ile birlikte Cumhuriyet Savcısının talimatıyla imha edilmiştir" denildi.

        SON 1 YILDA 50 PKK'LI ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

        Açıklamada güvenlik güçlerince son 1 yılda Bingöl genelinde PKK terör örgütüne yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda 32'si ölü 18'i sağ olmak üzere toplam 50 teröristin silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirildiği belirtilerek, "İcra edilen operasyonlar neticesinde muhtelif cinste 57 silah, 33 kaleşnikof piyade tüfeği, 2 adet BKC makineli tüfek, 1 adet G3 piyade tüfeği, 4 adet M-16 piyade tüfeği, 1 adet Kannas keskin nişancı tüfeği, 6 adet av tüfeği, 8 adet tabanca, 2 adet RPG-7 roketatar, 32 adet el bombası, bin 416 adet muhtelif cinste mühimmat, patlayıcı madde yapımında kullanılan 2 kilo 600 gram plastik patlayıcı, 1.5 ton amonyum nitrat, 15 adet telsiz, 11 tona yakın yiyecek malzemesi, bol miktarda muhtelif örgütsel doküman ve malzeme ele geçirilmiştir" denildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ