Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Erkek İkiz pehlivanlara ''hamallık'' madalya getirdi

        Antalyalı pehlivan ikizler İsmail ve Turan Balaban, maddi imkansızlıklar nedeniyle hafta sonları hamallık yaparak sürdürebildikleri yağlı güreş sporunda elde ettikleri başarılarla göz dolduruyor.

        Elmalı ilçesindeki Akçay köyünde çiftçilik yapan Hasan-Ümmü Gülsüm Balaban çiftinin ikizleri İsmail ve Turan Balaban (24), babalarının desteğiyle küçük yaşlardan itibaren birbirleriyle güreşmeye başladı. Babalarının ''Maddi durumumuz iyi değil, sizi güreşlere gönderemem'' demesine rağmen içlerindeki güreş sevgisi bitmeyen ikizler, 17 yaşındayken ilçede yaşayan eski yağlı güreş pehlivanlarından Ziya Talan'ın kendilerini keşfetmesiyle profesyonel olarak güreşmeye başladı. Hafta sonları ilçedeki elma bahçelerinde hamallık yapan ikizler, hafta içi de hamallıktan kazandıkları para ile hem eğitimlerini hem de güreş hayatlarını sürdürdü.

        Güreş müsabakalarına gitmek için geceleri kamyonlara saman balyaları yükleyen ikiz pehlivanlar, gittikleri müsabakalarda rakiplerine çayırları dar etti. Konyaaltı Belediye Spor Kulübü adına güreşen ikiz pehlivanlar, gittikleri bir çok güreş organizasyonunda birlikte finale çıkarak çok sayıda madalya kazandı.

        651. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin 15 gün öncesinde apandisit ameliyatı olmasına rağmen üçüncü olmayı başaran İsmail Balaban, yaptığı açıklamada, röportaja gelmeden önce de babasının inekleri için saat 02.30'a kadar iki kamyon saman balyası yüklediklerini belirtti.

        Hamallık sayesinde güreş hayatını sürdürdüklerini anlatan Balaban, en büyük zorluğu birbirleriyle güreşirken yaşadıklarını söyledi. İkiz kardeşiyle alt boylarda bir çok finalde karşılaştıklarını dikkati çeken İsmail Balaban, hem sevinci hem de üzüntüyü aynı anda yaşadıklarını kaydetti. Güreşe ilk başladıkları dönemde çok zor günler yaşadıklarını anlatan Balaban, ''Hafta sonları hamallık yapıp, hafta içleri güreşiyorduk. Devlet kurumlarına ait misafirhanelerde kalıyorduk ve güreşçilerin beslenmesi gerektiği gibi beslenemiyorduk. Bazen sabahlara kadar kamyonlara saman balyaları yüklüyor sabah da o yorgunlukla güreş müsabakalarına çıkıp birinci oluyorduk'' dedi.

        Yaşadıkları maddi sıkıntıları Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in desteğiyle aştıklarını söyleyen İsmail Balaban, kendilerine sponsor olan avukat Ramazan Beyrek ve antrenör Hasan Aydın'a teşekkür etti.

        ''ANNEM EL ENSELERE DAYANAMADIĞI İÇİN BİZİ HİÇ İZLEYEMEDİ"

        İkiz kardeşlerden Turan Balaban ise en büyük amaçlarının tarihi Kırkpınar çayırında başpehlivan kategorisinde finalde güreşmek olduğunu dile getirdi. Elmalı ilçesinde herkesin desteğini aldıklarını ancak sadece annelerinin kendilerinin güreşmesini istemediğini ifade eden Turan Balaban, ''Annem el enselere dayanamadığı için bizi hiç izleyemedi. Güreşlerde çok heyecanlanıyor. Anne yüreği dayanamıyor. Bazen küçük yaralanmalar yaşıyoruz. O nedenle çok üzülüyor'' diye konuştu.

        Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek ise ikiz pehlivanların elde ettikleri başarılarla gurur duyduğunu kaydetti. Belediye olarak ata sporu güreşe büyük destek verdiklerini anlatan Böcek, pehlivan ikizlerin çok başarılı olduğunu ve Kırkpınar başpehlivanlığını Konyaaltı'na getireceklerine inandığını vurguladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ