Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Trafik minibüsler kaldırılıyor mu?

        Habertürk TV'de Gün Başlıyor programına katılan Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Koray Öztürk, Kadıköy Kartal Metrosunun açılmasıyla zaman içinde yapılacak çalışmalarla metro güzergahı üzerindeki minibüslerin güzergah ve hatların değişeceğini, minibüslerin tamamen kaldırılmayacağını söyledi.

        Öztürk şöyle konuştu: "Metro açılışından sonra bize 'hemen terkedin' denmedi. Metroya entegre edilecek yeni hatlar düzenlenecek. Kadıköy Kartal metrosu yönünde, 376 adet Gebze-Harem, Ankara yolunu kullanan 70 adet Kadıköy-Kartal, 43 tane de Uğur Mumcu-Yakacık-Kadıköy hattında minibüsümüz var. Kaldırılacak olan bu üç hat için düzenlemeler yapılacak. Geriye kalan hatları da metronun aktarma merkezlerine dikey olarak entegre ediyoruz. Yeni hatlar da oluşturacağız. Düzenlemeler devam ediyor. Metronun açılmasıyla hatlarımız hemen durmayacak. Planlama çalışmaları tamamlanınca hatlar kesilecek"

        Metrobüs paralelinde 19 hat olduğunu ve burada 1350 minibüs bulunduğunu söyleyen Öztürk, dikey hatlar oluşturarak geçişi sağlayacaklarını söyledi. Çalışmalar yapılırken 'minibüsler kaldırılıyor' denmesinin yanlış olduğunu söyleyen Öztürk, "Sadece güzergah ve hatlar değişiyor" dedi.

        1986 yılından bu yana plakalarının dondurulduğunu kaydeden Öztürk, "Plakalar artmaz da eksilmez de... İstanbul'da 6 bin 200 adet minibüs var. Hat ve güzergahlarımız Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı" diye konuştu.

        Sürücülerin kusurlarının bulunduğunu kaydeden Koray Öztürk, şunları söyledi: "Özelikle minibüslerin duracağı alanlar bulunmuyor. Yolcu verimlerine göre indirme bindirme cepleriyle ilgili çalışma yaptık ama 2 yıldır sonuç alamadık. Şimdi elini kaldırana minibüs duruyor. Nerede duracak? Yer yapılmadı ki.. İETT ve özel halk otobüsleri duraklarını bir kullanıyor. Bizim orada durmamız ve yaklaşmamız yasak. Ama indir bindirmeyi orada yapabiliyoruz. Yerimiz yok. Ayrı minibüs durakları, cepleri olsun istiyoruz. O durak haricinde yolcu alınmasın. Durağında binip durağında insin. Aksi taktirde bu indi bindilerden İstanbul trafiği de etkileniyor.

        inibüs. İstanbul trafiğini de etkiliyor."

        Esnaf Odası Başkanı Öztürk, 3-4 yıl öncesine kadar şoförlere hiçbir yaptırım güçlerinin bulunmadığını kaydederek, artık her minibüsçünün karnesi olacağını da sözlerine ekledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ