Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Taksim'den Taksim'e 55 dakika!

        Meydandaki duraklardan kalkan otobüslerin arkadan dolanıp meydan çıkışına ulaşması tam 55 dakika sürdü!

        Taksim Meydanı’nı Yayalaştırma Projesi’nin ilk etabı olan Harbiye-Tarlabaşı Dalış Tüneli çalışmaları kapsamında pazar günü sabah saatlerinden itibaren meydana çıkan yolların büyük kısmı kapatılmıştı. Tarlabaşı’ndan Harbiye’ye, Harbiye’den de Tarlabaşı’na direkt geçiş trafiğe kapanmış, sadece The Marmara’nın önünden iki şerit halinde Harbiye’ye geçiş verilmişti. Tabii bununla birlikte de tatil günü olmasına rağmen trafik gün boyu kilitlenmişti. Kâbus, gece de sürdü. Hatta otobüs güzergâhlarının değişmesi nedeniyle görülmemiş bir eziyet yaşandı. Akşam saatlerinde, Taksim Meydanı’ndan kalkan İETT otobüslerinin meydan çıkışına gitmesi hiç kolay olmadı. Otobüsler, AKM önünden Harbiye’ye, oradan da Abdülhakhamit Caddesi’ne girip Taksim çıkışına ulaştı, ancak bu yolculuk tam 55 dakika sürdü. Yani inanması güç ama otobüsler, meydanın etrafını 1 saatte dolaştı, yolcular, hıncahınç otobüslerin içinde saç baş yoldu. Dün sabahtan itibaren de tıpkı beklendiği gibi, trafik yoğunluğu daha da arttı. İş günü olması nedeniyle bölge arapsaçına döndü. Tarlabaşı’ndan gelip AKM’nin önünden Mete Caddesi’ne, oradan da Harbiye’ye çıkan iki şeritli yolda trafik içinden çıkılmaz bir hale geldi. Araç konvoyu Tepebaşı’na kadar ulaştı. Adım adım bile ilerlemeyen trafikte beklemekten sıkılan otobüs yolcuları araçlardan inerek Taksim Meydanı’na yürüdü. Ancak kum yığınlarının, demirlerin, kazılan yolların arasında adım atacak yer bulamadılar. Vatandaş, kumların, demirlerin üzerinden atlaya zıplaya meydana ulaştı.

        KABLOLAR DA DEĞİŞİYOR

        İBB, çalışmalar başlamadan önce, pazartesi gününden itibaren son durağı Taksim olan otobüslerin yolcularını Tarlabaşı’nda indireceğini açıklamıştı. Ancak dün otobüsler meydana çıkmaya devam etti. Tabii birkaç yüz metrelik mesafeyi aşmak neredeyse yarım saat sürdü. Sadece dolmuşlar yolcularını Tarlabaşı’nda indirip U dönüşü yaptı. Bu arada tünel güzergâhı altında kalan doğalgaz, atık su ve içme suyu boruları ile elektrik ve telefon kablolarının deplase (yer değiştirme) edilmesi için de kazı çalışmaları başlatıldı. Ara sokaklara da yayılan bu çalışmalar nedeniyle yayalar perişan oldu.

        İşte otobüs güzergâhı

        Taksim Meydanı’ndan kalkan İETT otobüsleri, AKM önünden Harbiye’ye, oradan da Abdülhakhamit Caddesi’ne çıkıp Tarlabaşı’na ulaşıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ