Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Taksim isyanı

        Taksim Yayalaştırma Projesi kapsamında Taksim Meydanı’na çıkan ana hatların kapanması nedeniyle uzun süre yürümek zorunda kalan vatandaşlar, duruma tepki gösterdi.

        Şişli’yi Taksim’e bağlayan Cumhuriyet Caddesi’nin kapanmasının ardından Unkapanı’ndan gelen Tarlabaşı Bulvarı’nın tek şeride düşmesiyle trafik sıkışıklığı yaşandı. Metrelerce uzunlukta araç kuyruğu oluşan Tarlabaşı Bulvarı’nda vatandaşlar yaşanan trafiğe tepki gösterdi. Anadolu yakasından Taksim’e 4 saatte geldiğini belirten bir vatandaş, “Berbat. İstanbul’un her zamanki hali. Saat 6’da karşıdan çıktım, 11.00’de ancak gelebildim. Halen buradayım, gidemedim. Ne zaman gideceğim Allah bilir” diyerek tepki gösterdi.

        Kargo taşımacılığı yapan başka bir vatandaş ise, “Başlıca bir sıkıntı zaten. Görüyorsunuz, yapacak bir şey yok” dedi.

        Avcılar’dan Taksim’e 2 saatte gelebildiğini söyleyen vatandaş da, “Trafik berbat. Ben Avcılar’dan geliyorum. 2 saattir Taksim’e gelmek için uğraşıyorum” diye konuştu.

        Şişli yönünden Taksim’e gelen Onur Kahraman, “Bugün arabayla gitmedim okula. Çünkü dün 45-50 dakika trafik çilesi çektim. Bence güzel oldu. Trafiğe bir sıkıntı olacak ama yayaların da yürüyecek yollara ihtiyacı var. Trafik çok kötü, felaket durumda. İnsanlar alışacaktır yavaş yavaş. Ya araçlarıyla çıkmayacaklar ya da çıktıkları zaman bu sıkıntıları yaşayacaklar. Bu şekilde trafikte de azalma olacaktır. Ama alternatif yolların sunulması şart” dedi.

        Nişantaşı istikametinden Taksim’e gelen bir yaya ise, “Ben zaten önceden de yürürdüm. Fakat şimdi Taksim üzerinden Nişantaşı’na, Teşvikiye’ye geçiş yok. Dolmuşlar yerinde yok. Otobüsler nerde bilmiyorum. Büyük bir sıkıntı yaşayacağız” şeklinde konuştu.

        CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ