Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Bir ÖSS böyle geçti

        Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde 25, Ergani ilçesinde 4, il merkezinde 3 kişi olmak üzere toplam 32 kişinin başta cep telefonu olmak üzere değişik yöntemlerle kopya çekmeye çalıştıkları tespit edildi. Sınav görevlileri, kopya çekenleri salondan çıkararak haklarında işlem yaptı.

        ŞANLIURFA'DA GÖZALTI. TIKLAYIN..

        SORU KİTAPÇIKLARI YANLIŞ MI DAĞITILDI?

        Niğde'de Öğrenci Seçme Sınavı'nda (ÖSS) bir salonda soru kitapçıklarının yanlış dağıtıldığı iddia edildi.

        Alınan bilgiye göre, Niğde Atatürk Lisesi 21 nolu sınav salonunda görevliler, soru kitapçıklarını öğrencilerin oturacağı masalara dağıttı.

        Sınav başladıktan 15 dakika sonra soru kitapçıklarının ÖSYM'den gelen oturma düzenine göre dağıtılmadığını fark eden görevliler, salondaki 20 öğrencinin soru kitapçıklarını topladı.

        FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN

        Sınav görevlileri, Niğde Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve ÖSYM sorumlusu Prof. Dr. Adnan Görür'ü salona çağırarak, olay hakkında tutanak hazırladılar. Görür, tutulan tutanağı ÖSYM Başkanlığı'na gönderdi.

        Soru kitapçığı değiştirilen öğrencilerden Gülhan Ünal, gazetecilere, kitapçıkların toplandığı sırada Türkçe sorularını bitirmek üzere olduğunu belirterek, şunları söyledi:

        ''Sınav sırasında, görevli, soru kitapçıklarının ÖSYM'den gelen oturma düzenine göre dağıtılmadığını söyleyerek, soru kitapçıklarını aldı. Bizim cevapladığımız soruları başkaları da görmüş oldu. Soru kitapçığım G grubundaydı. Daha sonra bana L grubu kitapçık verildi. Bu kitapçıkta 2 sorunun işaretli olduğunu gördüm. Sınav sonunda 15 dakika ek süre verdiler. Ama moralimiz bozulduğu için sınava tam konsantre olamadık.''

        Diğer bir öğrenci Ayşe Seda Şafak da ''Benim soru kitapçığım bir sözelciye gitmişse, matematikten 15 soru yapmıştım'' dedi.

        Bazı öğrenci velileri de yaşananlara tepki gösterdiler.

        Prof. Dr. Adnan Görür ise olayla ilgili tutanak hazırlayıp, ÖSYM Başkanlığı'na gönderdiklerini belirterek, ''Niğde'de bu tür olayların olmaması gerekirdi. Biz çok ciddi tedbirler almıştık. Ancak 810 kişinin görev aldığı sınavda bir iki kişiden kaynaklanan sıkıntılar yaşanabiliyor. Mağdur olan öğrencilerin gerekli yerlere müracaat etme hakları mevcut. Ancak itiraz olsa bile sınavın iptal edilmeyeceğini tahmin ediyoruz'' diye konuştu.

        ÖSS'DE SAHTEKARLIK İDDİASI

        Bu arada, Gaziantep'te başkasının yerine Öğrenci Seçme Sınavı'na (ÖSS) girdiği belirlenen bir kişi gözaltına alındı.

        Şehitkamil İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Hatice Mustafa Gençten Ticaret Meslek Lisesi'ndeki sınava E.P'nin yerine bir başka kişinin girdiğini belirledi. Polisler, E.P'nin yerine sınava giren Ü.A'yı gözaltına alarak salondan çıkardı. Şehitkamil İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Ü.A, sorgusunun ardından Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği görevlilerine teslim edildi.

        SINAV STRESİNİ HAVUZDA ATTILAR

        Bir yıldır hazırlandıkları Öğrenci Seçme Sınavı'nı (ÖSS) geride bırakan Antalyalı öğrenciler, soluğu su parklarında aldı. Su parklarında sınav stresini atan öğrenciler, çılgınca eğlendi.

        Üniversiteye girmek isteyen yaklaşık 1 milyon 530 bin genç, ÖSS'de ter döktü. Sabah saat 09.30'da başlayan sınavda gençler, 195 dakika boyunca soruları cevaplamaya çalıştı. Bir yıllık yorucu maratonun ardından Antalyalı gençler, soluğu su parklarına aldı. Dalga havuzunda yüzen ve kaydıraktan kayan gençler, yorucu sınav stresini atmaya çalıştı.

        VALİ'NİN SINAV HEYECANI

        Trabzon Valisi Nuri Okutan'ın ÖSS'ye giren kızı Reyyan Sena Okutan sınavda ter dökerken, kendisini dışarıda bekleyen baba Okutan da aynı heyecanı yaşadı.

        Vali Nuri Okutan'ın kızı Reyyan Sena Okutan ile Milli Eğitim İl Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı'nın kızı Dilek Sandıkçı, ÖSS'ye Trabzon 80. Yıl Endüstri Meslek Lise'sinde birlikte girdi. Vali Okutan ve Milli Eğitim Müdürü Sandıkçı'nın çocukları sınavda ter dökerken, kendileri de okul bahçesinde heyecan içinde sınavın bitişini bekledi. Sınavın ardından her iki öğrenci de babalarının okul bahçesinde beklemesini büyük bir sürpriz olarak nitelendirdi.

        ZAMAN YETMEDİ

        Ankara'da ise sınavın bitmesine az bir süre kala ise dışarıda bekleyen velilerin heyecanı daha çok arttı. Aniden bastıran yağmur sonucunda veliler, çocuklarının sınavdan çıkmasını okul bahçesindeki kapalı alanlarda bekledi. Sınav çıkışında bazı öğrenciler gözyaşlarını tutamazken, bazıları ise ailelerine sevinçle sarıldı. Öğrenciler sınavda genellikle Türkçe sorularının uzun olması ve zamanın yetmemesinden yakındı. Eda Kurt adlı bir öğrenci, "Zamanım yetseydi daha güzel geçecekti. Sorular bazı alanlarda zordu ama genelde iyi geçti" dedi. Sınav sonrasında oldukça sevinçli olduğu gözlenin Fırat Bakır adlı bir öğrenci ise, "Zaman kısaydı ama hepsini yaptım. Tekrar kontrol etme şansım bile oldu. Birincilik bekliyorum. Güzel Sanatlara ilgim var o yüzden onunla ilgili bir alanı tercih etmek istiyorum" dedi.

        DÜĞÜNÜNDEN SONRA ÖSS'YE KOŞTU

        VİDEO İÇİN TIKLAYIN

        Hakkari'de görkemli bir düğün töreni ile dünya evine giren Sait Yalçın, düğününün devam ettiği gün Öğrenci Seçme Sınavı'na (ÖSS) katıldı.

        Hakkari'nin Karşıyaka Mahallesi'nde cuma günü başlayan ve 3 gün 3 gece süren Sait ve Aynur Yalçın çiftinin düğününe çok sayıda davetli katıldı. Düğünü devam eden Sait Yalçın'ın sabah saatlerinde Cumhuriyet Lisesi'nde ÖSS'ye girdiği belirtildi. Sınavdan çıkan damat, düğün töreninin yapıldığı yere giderek davetlilerle halay çekti. Düğününün sınav gününe denk geldiğini belirten damat Sait Yalçın, iki mutluluğu bir arada yaşadığını söyledi.

        SINAVDAN SONRA AĞLADILAR

        ÖSS heyecanının sona ermesiyle birlikte, sınava giren öğrenciler de aileleri ile kucaklaştı. Sınavdan çıkan bir kız öğrenci ailesine sarılarak gözyaşlarına boğulurken, bir ablanın ÖSS adayı kardeşine üzerinde "geçmiş olsun" yazılı oyuncak ayı hediye etmesi dikkat çekti.

        Türkiye genelinde saat 09.30'da başlayan Öğrenci Seçme Sınavı(ÖSS), saat 12.45'de sona erdi. Sınavın bitiş saatinin yaklaşmasıyla, okul kapısında çocuklarının sınavdan çıkmasını bekleyen aileleri de heyecan sardı. Sınavın bitmesiyle ÖSS adayları salonlardan çıkarken, çocuklarını görebilmek için kapılara akın eden veliler büyük kalabalıklar oluşturdu. ÖSS adayları sınavdan çıkar çıkmaz, kendilerini bekleyen aileleri ile kucaklaştı. Öğrenciler ve ailelerin buluşması sırasında zaman zaman duygulu anlar da yaşandı. Sınavdan çıkan ve anne babasına sarılan bir kız öğrenci, gözyaşlarına hakim olamadı. Genç kız, "Sınav stersinden ağlıyorum. İnşallah kazanacağım" derken, babası ise, "Önemli olan onun sağlığı. Sınavı kazanarak babalar günü hediyesi verse de olur vermese de" diyerek kızını teselli etti.

        İstanbul Teknik Üniversitesi'nde bir ablanın, sınavdan çıkan kız kardeşine "Geçmiş olsun" yazılı oyuncak bir ayı hediye etmesi de dikkat çekti. Sınavdan çıkan öğrencilerden bazıları soruların çok kolay olduğunu söylerken, bazıları ise geçen yıllara oranla zor olduğunu belirtti.

        ÖLÜM SINAVDA GELDİ

        Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde (CÜ) görevli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şener Bingöl'ün (65), ÖSS için görevli olduğu salonda geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetmesi, adayları olumsuz etkilerken, öğrencilerini de yasa boğdu.

        CÜ Fen Edebiyat Fakültesi B Binası D-2 salonunda yapılan ÖSS'de görevli olan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Çalışma Ekonomisi ve Endüstriyel İlişkiler Bölümü Çalışma Ekonomisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şener Bingöl'ün (65), salonda kalp krizi geçirmesi adayları olumsuz etkiledi. Aynı salonda sınava giren adaylardan Ramazan Çakmak, sınav öncesi Bingöl'ün birden yere düştüğünü ve diğer görevlilerin suni teneffüs yaptıklarını söyledi. Gelen sağlık görevlilerinin Bingöl'ü alarak gitmesiyle başka bir salona alındıklarını ifade eden Çakmak, "Bu olay bizi üzdü. Halen elim titriyor. Belki de cevap anahtarını bu nedenle kaydırmış olabilirim" dedi.

        Kaldırıldığı CÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Acil Servisi'nde, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Prof. Dr. Bingöl'ün yarın toprağa verileceği belirtildi.

        Öte yandan olayı duyarak hastaneye gelen Prof. Dr. Bingöl'ün öğrencilerinin hayli üzgün oldukları dikkatlerden kaçmazken, Ankara'da bulunan eşine ise haber verildiği belirtildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ