Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Pazar Sigaradan, aşk acısından, cinsel problemlerden 1 saatte kurtarıyor!

        Aysun Öz Kaşi – HT PAZAR

        Kate Moss'u acılarından kurtaran teparist Paul Emery, yine Sapanca'da! Daha önce birkaç kez kendi geliştirdiği kuantum duygusal ve fiziksel terapisini uygulamak için ülkemize gelmişti. Ancak bu kez aşk acısına, sigara bağımlılığına ya da pek çok fobiye şifa bulmak için değil, yeni şifacılar yetiştirmek için Richmond Nua Wellness Spa'da. Şu ara işten güçten bunalıp para kazanmak için yeni yol arayan varsa, Paul Emery'nin 36 yılda geliştirdiği tekniğini 2 günde öğrenip yarın terapiye başlayabilir! Ancak Emery'nin "Konuşarak terapi yapsaydım çok daha iyi para kazanırdım. Başarı oranım yüzde 96 olduğu için gelen bir daha gelmiyor" dediğini hatırlatayım. Yine de Emery "1 saat gibi kısa zamanda insanları bağımlılıklarından ya da korkularından kurtarırım" iddiasını dile getirirken mesut ve iddialı görünüyor.

        'ÇOK TERAPİ DENEDİM İŞE YARAMADI'

        Emery bu tekniği aslında kendisi için geliştirmiş. 14 yaşından beri mustarip olduğu insanlarla konuşma korkusunu yenmek için NLP (beyin, dil programlama) ve EFT (duygusal özgürleşme tekniği) tekniklerini denemiş. Onda işe yaramamış. Sonra gözüne TFT'yi (düşünce alanı terapisi) kestirmiş. O da işe yaramamış. Sonra bu tekniği geliştiren Dr. Roger Callahan, alerjisi olabileceği gıdaları test ettirmesini istemiş. Riskli gıdaları 1 gün boyunca yemeyip üzerine TFT uygulayınca, yıllardır kendisini süründüren sosyal fobisinden de kurtulmuş.

        Ve 36 yıllık birikimleni, yıllar süren araştırma ve deneyimin ardından kendi enerji iyileştirme modeli olan QEPR (kuantum duygusal ve fiziksel terapisi) tekniğini geliştirmiş... Avustralya'dan Alaska'ya dünyanın birçok yerinde terapi uygulayan Paul Emery, şimdi Sapanca'da. Ve HT Pazar'ın sorularını yanıtlıyor...

        Tedavi neye dayanıyor?

        Vücudunuzda belirli enerji noktaları var. O noktalardan enerji geçmediğinde çeşitli sorunlar yaşanır. Eğer enerji hareketi yeniden sağlanırsa sorun çok çabuk tedavi edilebilir.

        Bu kolay kabul edilebilir bir tedavi mi insanlar için?

        Bunun anlaşılmamasını anlamıyorum. Teknolojiyi kolay kabul ediyorlar ama psikolojiye gelince 50 sene önceki terapilere, Freud'a inanıyorlar. Hisler, sanki bir elektrik sistemi gibi... Neden bu sistemi vücuduna vurarak etkileyemeyesin? Komik olan, bizim bunu doğal olarak yapmamız.

        'EZELDEN BERİ UYGULUYORUZ'

        Nasıl yani?

        "Ah, aman Allah'ım" derken kafamızı tutuyoruz. Milyonlarca yıldır yapıyorduk biz bunu ama sonra ilaçlar aldı yerini. Vücudumuzun bazı yerlerini elleyerek bazı duyulardan kurtulabileceğimizi unuttuk. Dokunmak bu dünyadaki en eski ilaç. Üzgün bir arkadaşınızı görünce sırtını sıvazlarsınız değil mi?

        Biz Türkler bunu daha çok yapıyoruz. Dokunmayı seviyoruz.

        Neden bazı insanlar için bu kadar garip ki? Uçak korkusunu aşmak, ayrılık açısından kurtulmak için konuşmak gerektiğini düşünüyor insanlar, ama benim yöntemimle kurtulmak sadece 1 saat.

        İşe yarıyor mu?

        Yüzde 96. En son tedavi edemediğim kişiyi hatırlamıyorum bile. 1 saatte böyle bir başarı kulağa inanılmaz geliyor tabii... Televizyonlar, dergiler, bir sürü ünlü insan beni görmeye geliyor, bu yeterli kanıt değil mi?

        Çakra denen enerji noktalarına ufak vuruşlar yaparak vücudun enerjisini dengeliyorsunuz. Her sorun için aynı noktalara mı dokunuyorsunuz?

        Bazı noktalar ortak. Sigara bağımlılığı, tatlı yeme isteği, internet bağımlılığı gibi sorunlar aynı olabilir ama aşk acısı için başka noktaya vuruş yapıyorum.

        Sigara için ele, aşk acısı için serçe parmağına...

        Bize birkaç öneride bulunur musunuz?

        Sigara bağımlılığından kurtulmak için, bir elinizin dış kenarıyla diğer elinizin avuç içine 8 kez vurun. Ardından köprücük kemiğinizin altına 8 kez vurun. Sonra aynı noktalara masaj yapın ve tekrar 8 kez aynı vurma hareketlerini tekrarlayın. Canınız sigara istediğinde sigarayı düşünerek bu hareketleri yapın. Günde 10 sigara içiyorsanız bir süre sonra 8'e sonra 6'ya düşecek ve zamanla sigarayı bırakacaksınız.

        Aşk acısı için...

        Aşk acısı, kızgınlık, mutsuzluk ve muhtemelen korkudan kaynaklanır. Aşk acısı size mutsuzluk getiriyorsa çözmenin anahtarı, önce o hissi düşünmek. Düşünürken kaş başlangıcınıza 8 kez parmak uçlarınızla vurun, sonra köprücük kemiğinin altına 8 kez vurun. Eğer sinirliyseniz, serçe parmağınıza 8 kez ve ardından yine köprücük kemiğinin altına 8 kez vurun. Eğer bir topluluktaysanız vurmak yerine hafifçe okşayabilirsiniz. Kalbin meridyeni serçe parmağından geçer, bu hareketi bazı insanlar kendiliğinden yapar.

        Cinsel problemler için?

        Pek çok sebebi olabilir cinsel problemlerin, ama genel bir öneride bulunabilirim. Cinsellikle ilgili korku ve endişeyi düşünerek elmacık kemiklerinin üstüne 8 kez vurup ardından köprücük kemiğinin altına 8 kez vurmak, enerji dolaşımını sağlayacaktır.

        Bu hareketler sürekli uygulandığında stresle mücadele etmek daha kolay. Her gün kendime bu vuruşları yapıyorum.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ