Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam 08.08.08 çılgınlığı

        Evliliğe ilk adımı atacak çok sayıda çiftin nikah günü olarak 8 Ağustos 2008'i tercih etmesi, evlendirme dairelerinde yoğunluğa neden oldu.

        Şanlıurfa Belediyesi Evlendirme Dairesi'ne haftalar öncesi ''08.08.2008'' tarihinde nikah kıydırmak isteyerek başvuran 40 çiftten yalnızca 25'inin müracaatı kabul edilebildi.

        Bazı çiftlerin ''08.08.2008'' olarak belirlenen nikahını aynı zamanda saat 08:00'da kıydırmak istemesi sonucu oluşan yoğunluk, evlendirme memurlarının mesaiye erken başlamasına neden oldu.

        Şanlıurfa Belediyesi Evlendirme Dairesi Sorumlu Vekili Mahmut Dartar, yaptığı açıklamada, bazı çiftlerin özel olarak bugün nikah kıydırmak için çaba harcadığını, hatta kimi çiftlerin nikah saati olarak 08.00'ı talep ettiğini söyledi.

        Çiftlerin isteklerine cevap vermeye çalıştıklarını belirten Dartar, gün boyunca bir nikahtan diğerine yetişmeye çalıştıklarını kaydetti.

        Normal koşullarda günde ortalama 15 çiftin nikahını kıydıklarını anlatan Dartar, Sevgililer Günü ve son iki rakamı aynı güne denk gelen tarihlerde talebin arttığını bildirdi.

        Geçen yılın tamamında 2 bin 800 nikah kıyıldığı Şanlıurfa Belediyesi Evlendirme Dairesinde yılın ilk 7 ayında, bu sayının 2 bin 150'yi bulduğunu belirten Dartar, ''Özellikle 8 Ağustos 2008'de nikah kıydırmak için 40 başvuru yapıldı ancak 25'ini kabul edebildik. Geçen yıl 7 Temmuz 2007 tarihinde de böylesine bir yoğunluk yaşanmıştı'' diye konuştu.

        Şanlıurfa'da sebze komisyonculuğuyla uğraştığını belirten Mahmut Dedecan, İstanbul'da 2 yıl önce evlenen bir arkadaşının düğününde tanıştığı Sevgi Kuloğlu ile evlenme kararı aldıklarını, nikah günü olarak da 8 Ağustos 2008'i belirlediklerini kaydetti.

        Dedecan, bir süre önce evlendirme dairesine başvurarak, nikah tarihi için bugünü özellikle seçtiklerini söyledi. Gelin Sevgi Dedecan ise ''Bizim için bugünün önemi çok'' dedi.

        İZMİR

        İzmir'in Konak ilçesine bağlı nikah dairelerinde bugün toplam 80 çift, nikah masasına oturdu. Fuar Evlendirme Dairesi'nde 08.08.08 tarihini tercih eden Sevim-Mahmut Kiraz çifti ile Hasan-Kıvılcım Doygun çiftinin nikahını Konak Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ kıydı.

        Tunçağ, bugünün çiftler arasında özel bir gün olduğunu ve 80 çiftin nikahının kıyılacağını belirtti.

        44 yaşındaki emekli Sevim Öğüççü ile 54 yaşındaki Mahmut Kiraz çifti, böyle bir günde evlenmekten mutluluk duyduklarını ve özel olarak bugünü tercih ettiklerini söylediler.

        Ses düzeni teknisyeni 27 yaşındaki Hasan Doygun ve Kıvılcım Tan çifti de bu tarihin uğur getireceğine inandıklarını ve yıl dönümlerinin hep hatırlanması için bugünü seçtiklerini kaydettiler.

        8 AĞUSTOSTA DÜNYAYA GELEN BEBEKLER

        İzmir'de çok sayıda aile çocuklarının doğum tarihinin 08.08.2008 olması için bugüne sezaryen doğum randevusu alırken, Kent Hastanesinde de 2'si kız, 3'ü erkek olmak üzere 5 bebek dünyaya geldi.

        Alev ve Mehmet Yavuz çiftinin oğulları da bugün saat 08.08'de dünyaya geldi. Bebeklerine Atahan adı veren Yavuz çifti, çok mutlu olduklarını belirterek, bebeklerinin doğum saatinin ve tarihinin mutluluklarına renk kattığını ifade ettiler.

        Edirne'de de özel bir hastanede sabah saatlerinde doğan Çağan Ata'nın babası Erçin Altay, bebeklerinin akıllardan silinmeyecek bir tarihte aralarına katıldığını, bunun mutluluklarını pekiştirdiğini söyledi.

        Baba Altay, ''Hep aklımızdan geçiriyorduk, acaba o günde dünyaya gelir mi diye? Dileklerimiz kabul olmuş ki sağlıklı bir çocuğa bol sekizli bir günde kavuştuk. Ömür boyu böyle şansı açık ve sağlıklı olur umut ediyoruz'' dedi.

        HATAY VE KADİRLİ

        Antakyalı Sebati Bekfilavioğlu (30), ''8'' rakamının kendisine şans getirdiğine inandığını, bu nedenle nişanlısı Sinem (24) ile 8 ay önce bugün nikahlarının kıyılması için gün aldıklarını belirtti.

        Bekfilavioğlu 1978 doğumlu olduğunu, otomobilinin plakasının rakam grubunun 8088 olduğunu ve cep telefonunda ağırlıklı olarak bu rakamın yer aldığını ifade etti.

        Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde de Belediyesi Evlendirme Dairesi'ndeki ilk nikahta, Züleyha-Ramazan Altunyıldız çifti deftere imza attı.

        Damat Ramazan Altunyıldız, ''Böyle bir günde evlenmek, gerçekten çok güzel ve farklı oldu. Bu kararı eşimle aldık. Çok mutluyuz'' dedi.

        Evlendirme Memuru Ömer Bülbül ise günde ortalama 5 nikah kıydığını, fakat bu güne özel olarak 16 çiftin başvuru yaptığını kaydetti

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ