Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İnanç Bir yılda kaç kişi Müslüman oldu?

        Ahmet YUKUŞ / DİYARBAKIR (AHT)

        Diyanetİşleri Başkanlığı, 2013 yılında yurt içi ve yurt dışında Müslüman olan 835 kişi üzerinde analiz yaptı. Buna göre en çok Hıristiyanlar Müslüman oluyor. 640 Hıristiyan, 26 ateist, 10 Hindu, 2 Musevi ve 157 diğer dinlere mensup kişi, İslam dinini tercih etti. İslam dinini en çok seçenler ise Alman, Rus ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları. 20 erkek ve 78 kadın evlenmek için din değiştirdi.

        26 ATEİST MÜSLÜMAN OLDU

        Diyanetİşleri Başkanlığı İrşat Hizmetleri Daire Başkanlığı, farklı dinlere mensupken İslamiyeti seçenleri araştırdı. 2013 yılında yurt içi ve yurt dışında 835 kişi din değiştirip Müslüman oldu. Din değiştirenlerin büyük bölümünü Hıristiyan kadınlar oluşturuyor. 640 Hıristiyan, 26 ateist, 10 Hindu, 2 Musevi ve 157 diğer dinlere mensup kişi İslam dinini tercih etti.

        196 ALMAN VATANDAŞI İSLAMİYETİ SEÇTİ

        İslamiyeti tercih edenlerin tabiiyeti incelendiğinde Almanlar 196 kişi ile ilk sırada yer alırken, onları 76 kişi ile Ruslar, 56 kişi ile Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, Fransız, Belçika, ABD, İngilizler takip etti. Din değiştirenlerin büyük bölümünün inceleme araştırma yaparak veya evlenirken Müslüman oldukları belirlendi. 78 kadın ve 20 erkek evlenmek için İslamiyeti tercih etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ