Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Esra Boğazlıyan yazdı, Dört dörtlük ihmal!

        Önceki gün, Kartal’daki ölüm yolunu göstermiştim size... Anadolu Adalet Sarayı’nın hemen karşısındaki Balıkesir Caddesi’nde peş peşe kazalar yaşandığını yazmış, üzücü bir kazadan çarpıcı bir kareyi de bu sütunlara taşımıştım. Yolu böylesine tehlikeli kılan ise, hız kesici bir önlem alınmamasıydı. Aslında bir trafik ışığı vardı fakat bu, faciaları önlemiyordu.

        İşte bu haberin ardından, Maltepe Zümrütevler Mahallesi’nden, “Siz bir de buradaki tedbirsizliği görün” mesajları geldi. Çevre sakinlerinin gönderdiği fotoğrafları inceledikçe, buradaki durumun sahiden de daha da riskli olduğu ortaya çıkıyordu... 4 yolun birleştiği bir kavşak... Ne bir ışık, ne bir tabela, ne bir tümsek... O kavşaktan geçen otobüsler, minibüsler... Ve bu karmaşanın ortasında kalan okula giden çocuklar...

        Filiz Sokak’taki curcuna özetle böyle ama gelin bir de bölge halkına kulak verelim, detayları öğrenelim... “Dört yolun birleştiği yolda kimin nereden gelip nereye gittiği hiç belli değil. Otobüsü, minibüsü hızla kavşaktan dönüyor, bu kontrolsüz geçişler sırasında da yayaların can güvenliği yok. Üstelik kavşağın 100 metre yakınında bir de okul var. Okula gidip gelen çocuklar bu kavşağı kullanmak zorunda. Geçen yıl burada trajik bir kaza oldu. Bir çocuk arabanın altında kalıp hayatını kaybetti. Üstelik de babaannesinin elini tutuyordu. Buna rağmen de hiçbir tedbir alınmadı. Çocuklarımızın can güvenliğinden endişe ediyoruz. Böylesine yoğun ve çocukların kullandığı bir kavşakta nasıl olur da hiçbir şey yapılmaz? Şuraya bir trafik ışığı konulması bu kadar mı zor? Çocukların hayatı bu kadar mı ucuz?”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ