Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Pazar Helin AVŞAR, kalamış gazinoları, anadolu yakası eğlence yerleri, Batya Kebudi

        Helin AVŞAR / HT Pazar

        Genelde işim yoksa Anadolu Yakası’na geçmem. İstanbul’un bezdiren trafiğinin etkisi büyük elbette... Klostrofobim olduğu için metroya da binemem... Ancak önceki gün hazır hava da güzelken, Wyndham İstanbul Kalamış Marina Oteli’nin içindeki Remina Restoran’a gittim. Ödüllü şef Rafet İnce’yle mutfağa girip yemek yaptık. “Yemekler nasıldı” diye sorarsanız, onu birazdan anlatacağım. ama önce her daim “Nerede o eski günler” diye dert yanan, gazino gecelerini özlemle ananlara çok güzel bir haberim var. 50’lerden 90’ların başına kadar eğlencenin kaidesi olan, ancak zamanla TV’ye yenik düşen gazino geceleri, Wyndham Kalamış’la yeniden doğuyor. Gala, 11 Nisan’da Bülent Ersoy’la başlıyor... Ardından sahne alacak isimlerse sürpriz. Gazino gecelerinin fikir babası, otelin Genel Müdürü Mustafa Alparslan... Gazino kültürünü Anadolu Yakası’nda yeniden eski şaşalı günlerine kavuşturacaklarını söyleyen Alparslan; “Amacımız hem eğlence dünyasının önemli bir dönemine tanıklık etmiş insanların anılarını yeniden canlandırmak hem de genç kuşağın sadece eski Türk filmlerinden görüp bildiği sahneleri yaşamasını sağlamak” diyor. “Kalamış’ta bir tatlı huzur almak” isteyenlere önemle duyurulur! Şimdi işin lezzetle ilgili kısmına dönelim, yani yemeklere... Yemek yaparken büyük bir sessizlik ve titizlikle çalışan Rafet Şef bizim için obruk peynirli kalamar dolması, damla sakızlı lebeniye çorbası, pazı dolması, arpa şehriye risotto ve inci tatlısı yaptı. Şeker kullanılmadan yaptığı tatlının tarifini yaz diyetine giren kız arkadaşlarım için aldım... “Denizden babam çıksa yerim” diyenlerden olduğum için kalamar dolması ve arpa şehriye risotto’ya bayıldım. Hatta Ece fotoğraf çekerken dayanamayıp birkaç lokma aşırdığım için Rafet Şef, tabakları çekime birkaç kez hazırlamak zorunda kaldı...

        İncir Tatlısı

        Hazırlanışı

        Bir paket toz salebi yarım litre sütle yaklaşık 15 dakika kaynatın. Kaynadıktan sonra ocağın üzerinden indirin. 10 tane kuru inciri pekmezle kaynatın. Kaynattıktan sonra 5 tanesini püre haline getirin. Püre haline gelen inciri kalan incirin alt tarafından doldurun. Yani incir dolması yapın. Pişmiş olan salebi kasenin içine koyun, üzerinde incir dolmalarını yerleştirin. Hazırladığınız incirlerin üzerine tarçın serpin. Sonra da afiyetle yiyin!

        Malzemeler

        ■ Bir paket toz salep

        ■ Yarım litre süt

        ■ 10 kuru incir

        ■ Pekmez

        ■ Tarçın

        Batya’nın harikalar diyarı!

        Takıı tasarımcısı Batya Kebudi’nin adını duymuşsunuzdur, kendisi eski bir meslektaşım. İşe gazetecilik ve dergicilik yaparak başlamış. Atölyesinde buluştuk gelirinin bir kısmını Bolluca Barınağı’na bıraktığı “Harikalar Diyarı” adlı son koleksiyonunu, takılarını taşıyan ünlü isimleri konuştuk...

        ■ Sen de eski bir gazetecisin? Nasıl başladı hikâyen?

        Çocukluğumdan beri yazı yazmaya çok meraklıydım. Sonunda Madame Figaro Dergisi’nde stajyer olarak işe başladım. Bir yandan bir şeyler de tasarlıyordum. Dergi kapanınca “Bu işi yapsam mı” diye düşünmeye başladım. Tasarımlarımı yaptırdığım harika bir mücevher ustasıyla çalışıyordum. O da “Bunlardan bir değil de bin tane yapsak” deyince hazır olduğumu hissettim.

        ■ Seni diğer tasarımcılardan ayıran ne?

        Mesleğimin hayatı ifade etme şeklim olduğuna inanıyorum. Koleksiyonlarımdaki bütünlük, incelik ve zariflik beni diğer tasarımcılardan ayırıyor.

        ■ İlham kaynakların neler?

        Hayatın kendisinden esinleniyorum.

        Tasarımlarını taşıyan ünlü isimler var değil mi?

        Farah Zeynep Abdullah, Buse Terim, Zerrin Tekindor, Sıla, Ayşe Arman, Özlem Süer, Hülya Avşar, Çağla Şikel, Nina Lodrik, Ajda Pekkan, Müjde Uzman, Ezgi Mola, Fahriye Evcen, Burcu Esmersoy, Tansa Mermerci Eksioğlu, Derin Mermerci, Güler Sabancı, Sevil Sabancı, Caroline Koç, Bade İşcil, Bengü, Ebru Akel, ıvana Sert, Deniz Marşan, Zeynep Tosun, Aslı Gül, Pınar Altuğ Atacan, Didem Antebi, Devran Mursaloğlu, Feride Tansuğ, Sibel Arna, Ayşe Serter, Esin Moralıoğlu, Tory Burch, Barbara Bui, Patricia Field, Francesca Versace... Son 1 yıldır erkekler için de tasarım yapıyorum.

        ■ Biraz da yeni koleksiyonunu anlat.

        Köpeğim Oscar’ın vefatının ardından hayvanlarla ilgili bir koleksiyon yaptım. Gelirinin bir kısmını da Bollcuca Barınağı’na bağışlayacağım. Kedi ya da köpek sahiplenmeyi düşünenler önce barınaklara gitsin.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ