Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Metro yolcularından sosyal medyada gece yarısı kampanyası

        Hacıosman-Yenikapı metro hattını kullanan yolcular, şu günlerde bir kampanya yürütüyor. Amaç, saat 24.00’te sona eren metro seferlerinin uzatılmasını sağlamak...

        Metronun, 02.30’a kadar çalışması için önce www.change.org adresinde başlatılan, ardından da sosyal medyaya yayılan kampanya hayli ilgi görüyor. Kampanyaya destek verenler, tramvay ve metro hizmetlerini sunan İstanbul Ulaşım AŞ’ye şöyle sesleniyor:

        “Hacıosman-Yenikapı metro seferleri saat 24.00’te sona eriyor. Gerek çalışanlar, gerek öğrenciler ve tabii ki İstanbul’u ziyaret eden turistler, bu sefer saati ayarlaması nedeniyle zorluk çekiyor. İstanbul gibi 24 saat yaşayan bir metropolde metro seferlerinin 24.00’te sona ermesi hiç mantıklı değil. Metro yerine 25G otobüs hattı kullanılabilir ancak otobüs bazen rötar yapıyor, bazen de duraklarda yolcuları pas geçiyor. Gece dışarıda otobüs beklemek yerine metro duraklarında daha güvenli şekilde metroyu kullanmayı tercih ederiz. Öncelikle hafta sonu metro seferleri saat 2.30’a kadar uzatılsın, yolcu sayısının daha az olduğu hafta içinde ise seferler kademeli olarak uzatılsın. Örneğin son sefer bitiş saati 30 dakika uzatılmış olarak sırasıyla 00.30, 1.00, 1.30, 2.00 ve 2.30 bitecek şekilde uzatılabilir, böylelikle yolcu kapasitesi ve yeterlilik test edilmiş olur.”

        ULAŞIM AŞ'DEN AÇIKLAMA

        Metro yolcularının bu kampanyası sonuç verecek mi? Bu soruyu metro hizmeti veren İstanbul Ulaşım AŞ’ye yönelttim. Yetkililer, “24.00’ten sonra bakım çalışmaları yapılıyor. Bu nedenle seferler bu saatte son buluyor” demekle yetindi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ