Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Kapalıçarşı çatladı! (Kapalıçarşı)

        Dünyanın en büyük ve en eski alışveriş mekânlarından biri olan tarihi Kapalıçarşı’nın farklı kısımlarında oluşan çatlaklar nedeniyle önlem alındı. Çarşıda dün sabah dükkânlarını açan bazı esnaf, tavanın bazı yerlerinde çatlaklar oluştuğunu ve yerlere parçalar düştüğünü gördü. Bazı dükkânların da zemininde çatlaklar oluştuğu gözlendi. Durumun bildirilmesi üzerine, belediye ekipleri tarafından çatlakların oluştuğu bölgelerde önlem alındı. Tehlike arz edebilecek yerlerin çevresi demir bariyerlerle çevrildi.

        Fesçiler Caddesi’nde esnaflık yapan Hüseyin Şahin, yaptığı açıklamada, dükkânlarına geldiklerinde gece oluşan yarıklar nedeniyle yere düşen parçalar olduğunu gördüklerini söyledi. Uzun zamandır çarşıda bu tür sıkıntılar yaşandığını belirten Şahin, şöyle devam etti:

        “Kaymalar oluşuyor. Aylardır zaten dükkânlarımızın kapıları çöküyor, sıkışıyor. Yerlerde de çökmeler oldu. Gelip geçici önlemler aldılar. Dernek de bu konuda yazı yazmış ama sorun halledilmedi. Burada tadilat yapacaksak herkes karışıyor ama böyle durumlarda sorumlu çıkmıyor. Belediye, anıtlar kurulunun, onlar ise belediyenin baktığını söylüyor. Bugün durumu bildirdikten sonra belediyeden bir arkadaş geldi, resimleri çekti. Bildireceğini söyledi ve gitti. Anıtlar kurulundan da gelmişler. Önlem aldılar. Dernek parça düşmemesi için güçlendirme yapacak. Bakalım nasıl olacak?”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ