Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Dikkat! Sağanak yağış geliyor Yağmur geliyor Yurtta hava durumu Meteoroloji'den kritik uyarı

        Meteoroloji İşler Genel Müdürlüğü ve Afet Koordinasyon Merkezi'nin (AKOM) İstanbul'da yaptığı uyarının ardından beklenen yağmur ve fırtına, dün akşam saatlerinden itibaren etkili olmaya başladı.

        Eyüp'te başlayan yağmur insanları zor durumda bıraktı. Yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar yağmurun başlamasıyla ıslanmamak için koşuşturdu. AKOM'un uyarılarını dikkate alan vatandaşlar ise yanlarında getirdikleri şemsiyeleri açarak ıslanmaktan kurtuldu.

        Meteoroloji’den yapılan açıklamada, “Marmara bölge geneli ile gece saatlerinde Zonguldak ve Düzce çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Kırklareli ve Tekirdağ çevreleri ile Balıkesir ve Çanakkale'nin kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.” denilmişti.

        İDO SEFERLERİ İPTAL!

        İDO'dan yapılan açıklamaya göre bazı feribot ve dış hat deniz otobüsü seferlerinin iptal edildiği bildirildi.

        İptal edilen seferler şunlar:

        19:10 Bostanci - Yenikapi - Çinarcik - Esenköy Deniz Otobüsü

        19:10 Kadikoy-Yenikapi-Bursa Deniz Otobüsü

        19:15 Bursa-Yenikapi-Kadiköy Deniz Otobüsü

        19:45 Bostanci - Yenikapi - Çinarcik Deniz Otobüsü

        21:00 Çinarcik - Yenikapi - Bostanci Deniz Otobüsü

        21:25 Kadikoy-Yenikapi-Bursa Deniz Otobüsü

        21:30 Çinarcik - Yenikapi - Bostanci Deniz Otobüsü

        21:40 Esenköy - Çinarcik - Yenikapi - Bostanci Deniz Otobüsü

        AKOM'DAN UYARI

        AKOM'dan yapılan açıklamada da vatandaşlar, olumsuz hava şartlarına karşı uyarıldı.

        İşte o açıklama:

        Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü ve AKOM Meteoroloji biriminin değerlendirmelerine göre İstanbul'un batı kesimleri Balkanlar üzerinden gelen serin ve yağışlı havanın etkisi altına girdi.

        Marmara bölgesinde Salı sabahına kadar kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; İstanbul başta olmak üzere Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Kırklareli ve Tekirdağ çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın poyraz ve karayel yönlerinden kuvvetlice, yağış anında hamle yaparak fırtına şeklinde esmesi (30-70 km/saat) beklenirken, yağışla birlikte yıldırım, şimşek, dolu, ve hortum oluşma ihtimali var. Yaz yağmurları kısa zaman diliminde (7-15 dakika) şiddetli düştüğünden anında akışa geçmekte ve yollarda göllenmelere, kod seviyesinin altında kalan kesimlerde ise su baskınlarına neden olmaktadır. Yağışların saat 16.00-17.00 dan itibaren etkili olması bekleniyor.

        Meteoroloji'den yapılan uyarı doğrultusunda AKOM alarma geçerek tüm birim yetkililerini toplandı. Anaarterler ve yollarda mazgal temizleme, kanal açma çalışmaları yapıldı, yaprak ve poşetlerden tıkanan yağmur suyu kanalları temizlendi. Muhtemel su baskını olabilecek alt geçit ve yollarda tedbirler alındı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye, Yol Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı, İSKİ, Park Bahçeler,Atık Yönetimi Müdürlü ekipleri 2.150 personel, 1.020 araç olumsuzluklara karşı hazır bekletiliyor.

        İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ

        MARMARA: Az bulutlu, kuzeybatı kesimleri ile zamanla bölge genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde Edirne ve Kırklareli çevrelerinin, öğle saatlerinde batısı ile zamanla bölge genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Kırklareli ve Tekirdağ çevreleri ile Balıkesir ve Çanakkale'nin kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; öğle saatlerinden itibaren kuzey yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor. Bölgenin doğusunda sabah saatlerinde yer yer pus hadisesi bekleniyor.

        EGE: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzey kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; öğle saatlerinden itibaren bölgenin kıyı kesiminde kuzey yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

        AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, bölgenin doğusunun yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

        İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzeybatı kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

        BATI KARADENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı, batısı yer yer çok bulutlu, gece saatlerinde Düzce ve Zonguldak çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde kıyı kesiminde yer yer pus hadisesi bekleniyor.

        ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Az bulutlu ve açık, kıyı kesiminin yer yer parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

        DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinde bölgenin doğu kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

        GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ