Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi Devler ilgi bekliyor, Aslı Öztürk yazıları, Aslı Öztürk Habertürk

        Aslı ÖZTÜRK/ aozturk@htgazete.com

        Daha önce hiç bu kadar uzun insanı bir arada görmemiştim. Pek gören olduğunu da sanmıyorum çünkü 12 Dev Adam’la Potanın Perileri ilk kez buluştu. Ayağımda 18 pont’luk ayakkabılarla bile kendimi gece boyu dünyanın en kısa insanı gibi hissettim. Büyük buluşmanın önemli bir sebebi var. A Milli Erkek Basketbol Takımı İspanya’da gerçekleştirilecek 2014 FIBA Dünya Kupası hazırlığı için yola çıkıyor. A Milli Kadın Basketbol Takımı ise Türkiye’de düzenlenen 2014 FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası hazırlıkları için Ankara’ya gidecek. Takımların resmi sponsoru Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere ve Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel başarı dileklerini ilettikleri gecede biz de milli basketbolcularımızı uğurluyoruz. Potanın Perileri’nden Tuğba Palazoğlu, Ayşegül Günay ve Dev Adamlar Cenk Akyol, Sinan Güler ile turnuvalardan beklentilerini konuştuk. Önce kadınlar...

        Tuğba Palazoğlu: Türk kadınına voleybol yakıştırılıyor ama!

        Kadın basketbolu sürekli yükseliyor. Son 3 senedir başarıya doğru koşuyoruz. Takım olarak motivasyonumuz tam fakat Türk halkının maçlarımıza ilgi göstermesini, bize daha çok destek olmasını isterdik. Biz inanıyoruz ama taraftarın da bize inandığını bilmek istiyoruz. Hazırlık turnuvasında elde ettiğimiz başarılar bile Türk kadın basketbol tarihinde bir ilk. Ancak şampiyonaya bu ilgisizlik devam ederse içimiz hep buruk olacak. Basketbol bir erkek oyunu olarak görülüyor. Türk halkı Türk kadınına daha şık, daha hanımefendi gördüğü voleybolu yakıştırıyor. Ama biz de çok emek harcıyoruz ve önemli işler yapıyoruz.

        Ayşegül Günay: Seyircimizin önünde kaybetmek istemeyiz

        Şampiyonayı kendi evimizde oynayacak olmamız çok önemli bir avantaj. Seyircimizin önünde kaybetmek istemeyiz. Bu da bizi hırslandıracak en önemli etken. Türk Kadın Milli Basketbol Takımı tarihinde ilk kez Dünya Şampiyonası’na katılıyor. Bu zaten başlı başına büyük bir başarı. Gereken manevi destekle turnuvanın favorisi gösterilen Amerika’yla final oynayabileceğimize inanıyorum.

        Sinan Güler: 5 bin Finlandiyalının yanına 250 Türk taraftar yeter

        Takım olarak yurtiçindeki maçlarda çok başarılıyız. Yurtdışındaki maçlar konusunda ise öğrenmemiz gereken çok şey var. Türk seyirci, ekonomik ve sosyal sebeplerden dolayı yurtdışındaki maçları izlemeye gitmiyor. Bunun eksikliğini hissediyoruz. Bizim bu şampiyonada yer aldığımız grupta Finlandiya var. Bilbao’daki maçlara onların 5 bin seyircisi gelecek. Ben inanıyorum ki 5 bin Finlandiyalının yanına 250 Türk seyirci otursa bizim moral, motivasyonumuzu artırmak için yeterli olur. Biz ülke olarak taraftar organizasyonunda geride kalıyoruz. Hatta bu seneye kadar böyle büyük şampiyonalar için tur bile organize etmiyorduk. İlk kez bu sene bu organizasyonlara ağırlık verildiğini gözlemliyorum. Şampiyonada her maç ayrı ayrı önemli. Bu sene de bütün motivasyonumuzla son basamağa kadar tırmanmaya çalışacağız.

        Cenk Akyol: Madalyanın rengini bilmiyorum

        2010 Dünya Şampiyonası’nda final oynadık. Ondan bir öncekinde de 6. olduk. Yer aldığımız gruba kâğıt üzerinde bakarsak bizden hem güçlü hem zayıf takımlar var. Ancak ben maç maç düşünüp ilerlememiz gerektiğini düşünüyorum. Neticede bu bir turnuva. Türk Milli Takımı olarak her zaman zirveyi hedefliyoruz. Bir madalya alacağımıza inanıyorum ama rengini bilmiyorum. Öncelikli hedefimiz gruptan çıkmak. Milli Takım olarak yeni bir yapılanma içindeyiz. Buna rağmen takım içi ilişkilerimiz çok iyi. Kamp ve şampiyona sürecinde hepimiz ligde oynadığımız takımların formasını çıkarıp aynı bayrak altında birleşiyoruz. İyi bir dereceyle döneceğimize inanıyorum.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ