Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu Sağanak yağış zor anlar yaşattı İstanbul'da sağanak yağış Yurtta hava durumu

        İstanbul’da dün akşam saatlerinden beri devam eden yağışlar öğle saatlerinde Batı Karadeniz’e kayıyor. Gün içersinde devam edecek yağışlar akşam saatlerinde ise Marmara’yı terk ediyor.

        İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ

        Meteoroloji'den yapılan açıklamada, "Yapılan son değerlendirmelere göre; Pazartesi ülkemizde görülecek yağışların, Marmara'nın doğusu ( Bursa, Bilecik, Yalova, Kocaeli, Sakarya ve İstanbul Anadolu Yakası), Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile Kütahya, Eskişehir, Çankırı, Ankara'nın kuzey kesimleri ve Sinop çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (20-50 mm) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Ani sel, su baskını, heyelan, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir." denildi.

        YOLLAR GÖLE DÖNDÜ

        İstanbul'da sabaha karşı başlayan yağmur, şehir genelinde etkili oldu. Dışarıda olan bazı vatandaşlar yağmur nedeniyle zor anlar yaşarken, yollarda da su birikintileri oluştu.

        İstanbul'da sabaha karşı saat 04.00 sıralarında başlayan yağmur etkili oldu. Kısa sürede bastıran sağanak yağmur nedeniyle dışarıda olan bazı vatandaşlar zor anlar yaşarken, bazı kişiler de yanlarında bulunan şemsiyelerle yağmurdan korunmaya çalıştı. Su birikintileri oluşan yollarda sürücüler zor anlar yaşadı. Ayrıca sağanak yağmur sırasında İstanbul semalarında aralıklarla şimşeklerin de çaktığı görüldü.

        KIZILAY'DA CADDELER GÖLE DÖNDÜ

        Ankara'da gece saatlerinde etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi.Ankara'da gece saatlerinde aniden bastıran sağanak yağmur hayatı olumsuz etkiledi. Kızılay Meydanı'nda caddeler göle ve yollar göle döndü. Sürücüler göle dönen yollarda ilerlemekte güçlük çekti.

        DÜĞÜN SALONUNU SU BASTI

        Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde öğleden sonra başlayan sağanak, hayatı olumsuz etkiledi. İlçedeki bazı caddelerde ve altyapı çalışmaları yapılan sokaklarda çöküntüler oluştu. Çukurlara düşen otomobillerde hasar meydana geldi. Birçok ev ve iş yerinde su baskınları yaşandı. -Düğün salonunu su bastı- İlçedeki Malkara Belediyesine ait düğün salonunda, Behlül ve Elif Hatay çifti ile misafirler, şiddetli yağmurdan sonra oluşan sel sularının düğün salonuna dolması nedeniyle mahsur kaldı. İtfaiye ekiplerinin çalışmaları sonrasında su tahliyesi yapılarak düğün salonunda mahsur kalanlar kurtarıldı.

        BURSA'DA HEYELAN

        Bursa'da, yaklaşık 30 dakika süren şiddetli yağış nedeniyle bazı alt geçitleri su bastı, kimi araçlar ise yollarda mahsur kaldı. Öte yandanyoğun yağmur sebebiyle Orhaneli yolunda heyelan meydana geldi.Olay, Orhaneli yolu Misiköyü girişinde akşam saatlerinde etkili olan yağış sebebiyle heyelan meydana geldi. Hafta sonu sebebiyle trafiğin yoğun yaşandığı yolda, polis ekipleri güvenlik önlemleri aldı. Karayolları ekiplerinin sevk edildiği bölgede, trafikte uzun kuyrukların oluştuğu görüldü.

        SAĞANAK YAĞMUR VE RÜZGAR ORTALIĞI SAVAŞ ALANINA ÇEVİRDİ

        Manisa'nın Kıkağaç İlçesi'nde şiddetli rüzgarla gelen sağanak yağmur hayatı olumsuz etkiledi. Rüzgar bazı işyerlerinin önündeki saçakları uçururken, asırlık bir çam ağacının dalının kırılmasına neden oldu, sokak ve caddeler yağmur sularıyla doldu, onlarca evi su bastı.

        Kırkagaç'ta bugün saat 15.30 sıralarında aniden batıran yağmur kuvvetli rüzgarla birlikte ortalığı savaş alanına çevirdi. Soma-Akhisar Karayolu'nda sürücüler yağmur ve rüzgar nedeniyle güçlükle ilerleyebilirken, trafik neredeyse durma noktasına geldi. Özellikle ilçe merkezinde bazı cadde ve sokakların suyla dolması nedeniyle trafikte sıkışmalar yaşandı. Özellikle zemin kattaki onlarca ev ve işyerini su bastı. Dağlardan ve yüksek kesimden gelen sel suların süreklediği sel suları ve yol çalışmasında kullanılan parke taşları çevreye dağıldı. Belediye ekipleri, tıkanan rögarları açmak için yoğun çaba sarfetti.

        MARMARA: Parçalı yer yer çok bulutlu, bölgenin güney ve doğusu ile Tekirdağ ve Kırklareli çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Marmara'nın doğusunda (Bursa, Bilecik, Yalova, Kocaeli, Sakarya ve İstanbul) kuvvetli olması bekleniyor.

        EGE: Parçalı yer yer çok bulutlu, bölge genelinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

        AKDENİZ: Parçalı zamanla yer yer çok bulutlu, Batı Akdeniz, Osmaniye ile Adana'nın kuzeyinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

        İÇ ANADOLU: Parçalı yer yer çok bulutlu, Aksaray, Niğde ve Karaman dışında bölge yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Eskişehir, Çankırı ile Ankara'nın kuzey kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

        BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra iç kesimleri ile Sinop çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

        ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı yer yer çok bulutlu, Orta Karadeniz ile Doğu Karadeniz kıyılarının sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile Samsun çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

        DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin kuzey ve batı kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

        GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin batı kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ