Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi esra çoruh yazıları

        Yeni sezonun kapısını aralıyoruz. 2014-2015 sonbaharkış sezonu hayvan desenleriyle vahşi, yün ve kürk detaylarıyla sıcacık geçecek. Sporcu detayların ve vintage ruhunun sokaklara yansıyacağı 2014 kış sezonunda, metalik ve ışıltılı kıyafetler feminen duruşu ile maskülen takımlara savaş açacak. Önemli ipuçları eşliğinde sizi keyifli ve sıcacık bir sezonla tanıştırmak istiyoruz. İşte detaylar..

        HT CUMARTESİ / Esra ÇORUH

        Yeni sezonun kapısını aralıyoruz. 2014-2015 sonbaharkış sezonu hayvan desenleriyle vahşi, yün ve kürk detaylarıyla sıcacık geçecek. Sporcu detayların ve vintage ruhunun sokaklara yansıyacağı 2014 kış sezonunda, metalik ve ışıltılı kıyafetler feminen duruşu ile maskülen takımlara savaş açacak. Önemli ipuçları eşliğinde sizi keyifli ve sıcacık bir sezonla tanıştırmak istiyoruz. İşte detaylar...

        Militer etki 2014-2015 sonbahar-kış sezonunda militer etki devam ediyor, bu yüzden militer kıyafetler ve asker yeşili parçalar, şimdiden gardırobunuzdaki yerini almalı.

        İpucu: Asker yeşili kaban, mont ve elbiseleri asker postalıyla kombinleyebilirsiniz.

        Kürkünü giy Yine hayvan severleri kızdıracak bir kışa “Merhaba” diyoruz. Kürkler 2014-2015 kış sezonunun en önemli trendlerinden biri.

        İpucu: Size önerimiz imitasyon kürkler. Color block kürklerin yanı sıra farklı renk ve desenlerdeki kürkler sıcacık bir kışı garantileyecek.

        Kayak şıklığı Birkaç sezondur tüm modayı etkisi altına alan spor dallarından esinlenilmiş giyim parçalarına, bu kış sezonunda da rastlıyoruz. Bu yılın temasında kayak sporu ön planda.

        İpucu: Kapitone parçalar, kar taneli kalın trikolar, bereler ve sneaker’lar yine baş tacı. Desenli kazaklar, deri etekler, bere ve kalın botlarla kayak kıyafetlerinin bir arada yorumlandığı bu temada, şehirde kayak şıklığı yaşamaya hazır olun.

        Oversized maskülen Son birkaç sezondur, yükselen eğilimlerden biri olan maskülen tarz, yeni sezonda oversized kesimlerle ön planda.

        İpucu: Özellikle maskülen takım elbiseler, boyfriend ceketler ve bol pantolonlar bu sezon maskülenliğin altını çiziyor.

        Baştan aşağıya yün 2014-2015 kışında sokaklarda sıkça göreceğimiz trendlerden birisi de tek parça yün elbiseler.

        İpucu: Sıcacık bir kış için nötr renklerdeki yün parçalar vazgeçilmezimiz olacak. Bu kalın trikolarla hem üşümeyeceksiniz hem de trendlerin gerisinde kalmamış olacaksınız.

        Metalik gold Metalik altın rengi bu sezon altın çağını yaşıyor. Metalik altın parçalar ve aksesuvarlar yeni sezonda parıldamak için ideal.

        İpucu: İster ayakkabılarınızda isterse kıyafetlerinizde metalik detaylara mutlaka yer verin.

        Sarıp sarmalan Yeni sezonda sarıp sarmalanıyoruz. Kat kat giyinmek bu sezonun mottosu.

        İpucu: Pelerin, koyun postundan astarlanmış kalın montlar, şal ve battaniyeyi andıran şık pançolar, anoraklar, oversized paltolarla bu kış üşümenize imkân yok! Üstelik etnik desenleri ve geometrik şekilleriyle kıyafetimize hareket katacaklar.

        60’lara dönüş 1960’lı yılların romantik, zarif ve nostaljik etkisini 2014 kışında yaşamaya hazır olun.

        İpucu: Mini etekler, mini elbiseler, uzun çizmeler, kısa mantolar, Helmet şapkalar, retro desenler, geniş yakalar, Mary Jane ayakkabılar bu sezon bizi 60’lara götürecek.

        Ekosenin gücü Grunge etkileri, yeni sezonda da devam ediyor. Ekose gömlekler, etekler, pantolonlar ve kabanlar yine popüler parçalardan...

        İpucu: Baştan aşağıya ekose desenler, kare motiflerle birleşiyor. Tarzına farklılık katmak isteyenler, ekosenin gücünü kıyafetlerine yansıtabilir.

        Monokrom desenler Monokrom desenler ve geometrik şekiller, 2014-2015 sonbahar-kış sezonunda sıkça karşımıza çıkacak.

        İpucu: Yeni sezonda klasik monokrom desenleri bir kenara bırakın illüzyon yaratarak şekil değiştiren monokromlara göz atın.

        Vahşi leopar Bu kış da vahşi hayattan ilham alıyoruz. Leopar desenler her tarzda, her renkte her parçada karşımıza çıkıyor.

        İpucu: Her zaman söylediğimiz gibi leopar deseni tek bir parçada tercih edin, kedi kadına dönüşmeyin.

        Zarif transparan 2014 sonbahar-kış sezonunda transparan kumaşlar, zarafetin altını çiziyor.

        İpucu: Gündüz basic trikolarda, bluzlarda hatta sweatshirt’lerde transparan detaylarla modern görünmek sizin elinizde. Gece şıklığınız içinse mutlaka transparan kumaşlara şans verin.

        Romantik dantel 2014 kışında romantizm rüzgârları esmeye devam edecek. Feminen ve romantik dantel sık sık karşımıza çıkacak.

        İpucu: Transparan sevmeyenlere önerimiz dantel. Uçuş uçuş romantik dantel elbiseler küçük siyah elbisenize alternatif olacak.

        Renkli deri Deri parçalar yeni sezonda popülerliğini koruyor. Özellikle bordo ve yeşil gibi renkli deriler, siyaha alternatif oluyor.

        İpucu: Deri etek ve ceketlerden sonra, deri gömlek, pantolon ve pardösülerle sezonun deri modasına ayak uydurun.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ