Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi ‘Zehri Oğuz Aral’dan aldım’, Alaz Zengin haberleri, Burak Şentürk sergi, Burak Şentürk Yok Artık, Burak Şentürk İlk kişisel sergi

        Alaz ZENGİN

        Hayatının 15 senesini profesyonel müzik yaparak geçiren Burak Şentürk, bu 15 seneye birçok albüm, reklam müziği ve ödül sığdırdı. Bu sürede ayrıca bir çocuk kitabı yazdı ve resimledi. Yurtiçinde ve yurtdışında birçok reklam ajansı ve yayınevine illüstrasyonlar yaptı. Kariyerine, ünlü karikatürist Oğuz Aral’ın yönetimindeki mizah dergilerinde karikatür çizerek ve yazarak başlayan Şentürk, “Zehri Oğuz Aral’dan aldım” diyor. Şentürk, 30’lu yaşlarının ilk yarısından sonra, çizimlerine kendine has bir model ile tekrar başladı. Daha önce pek çok karma sergide de eserleri sergilenen Şentürk’ün şimdilerde kısaca “Yeni bir yolculuğun hikâyesi” olarak tanımladığı ilk kişisel sergisi “Yok Artık!”, Milk Gallery’de sergileniyor. Hayatı boyunca sürekli radikal dönüşler yaptığını söyleyen Şentürk, “Gerçek anlamda kendimi nerede iyi hissedersem, orada oluyorum. Şu an buradayım çünkü burada iyi hissediyorum” diyor. Sergi “Her sabah kalktığınızda aynı kişiyi mi görürsünüz?” sorusundan doğmuş. Şentürk, “Siluet olarak hep aynıyız ama aynaya baktığımızda karşımızda duran kişiyle, dün gördüğümüz kişi aynı kişiler değil. Çünkü dünün yükünü bir sonraki güne aktarıyoruz ve bu yüzden aynaya her baktığımızda karşımızda duranlar farklı kişiler oluyor” diye anlatıyor. Ona göre kişi, birden fazla insanın birleşiminden oluşuyor. Şentürk, “Bu, aynadaki farklı yansımalarımın karma sergisidir” diyor, “Epey gürültülü ve kalabalık bir kadronun tek kişilik biletle yaptığı yolculuktur.”

        ‘Ümidim, yansımalarınızı bulmanız’

        Şentürk, Türkiye’de bu tip sergilere çok yer verilmemesinden şikâyetçi. Olduğu gibi davranan ve bu şekilde üretim yapan insanlara galerilerde daha çok yer verilmesinden yana. Sergiye ev sahipliği yapan Milk Gallery ise nadir örneklerden. Daha çok sokak sanatına, sanatı içinden geldiği gibi yapan kişilere el uzatıyor ve bu tip sanatçıları tanımamızı sağlıyor. Sergide sanatçının 14 farklı eseri sergileniyor. İçlerinde daha önceden yapılmış eserleri de var. Ama çoğunluğu son 1 sene içinde yaptığı çalışmalar... Eserleriyle insanlara “Yok artık” dedirtmeyi hedefleyen Burak Şentürk, “Bu yolculuğa katıldığınızda kendinize ait farklı yansımalarınızı bulmanızı ümit ediyorum. İşte bu beni gerçekten çok mutlu eder” diyor. Şentürk’ün ilk kişisel sergisi, 2 Ekim’e kadar Milk Gallery’de ziyaret edilebilir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ