Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Gücü pamuğa yetmiyordu şimdi gülle atıyor
        1

        Antalya'da bir yaşında cam kemik hastalığı teşhisi konulan ve 16 yaşına kadar alçı içinde yatakta bir hayat geçiren genç kız, kemik kırıklıklarının durmasıyla hayata "sil baştan" dedi.

        2

        16 yıl boyunca çok hafif eşyaları bile kaldıramayan Feleknaz Birlik, bocce sporunda 700 gramlık gülleleri fırlatıyor.

        3

        Cam kemik hastalığı nedeniyle küçük darbelerle kemikleri kırılan ve 16 yaşına kadar alçı içinde bir hayat süren Feleknaz Birlik, şimdi 700 gramlık bocca toplarıyla engellerini aşıyor.

        4

        Bir yaşındayken yürümekte zorluk çeken ve kemik ağrısı şikayetiyle hastaneye giden Feleknaz Birlik, hayatını olumsuz yönde etkileyecek cam kemik hastası olduğunu öğrendi. Küçük darbelerle vücudundaki kemikleri kırılan ve bu nedenle 16 yıl boyunca ya bacakları ya kolları alçılı halde yatağa bağlı kalan Birlik, tekerlekli sandalye ile hayatını sürdürmeye başladı.

        5

        Gezmeyi, arkadaşlarıyla vakit geçirmeyi, yemek yapmayı çok seven Birlik, vücudunun zarar görmemesi ve acı çekmemek için isteklerini erteledi. Okula gidemeyen ama ailesinin desteğiyle okuma yazmayı öğrenen Birlik'in, tedavinin sonuç vermesi üzerine kemik kırılmaları durdu.

        6

        Feleknaz Birlik, alçılar içinde yatağa bağlı geçen hayatını AA'ya anlattı. Ailesinin kendisini kucaklamak için bile çekindiğini söyleyen Birlik, sözlerini şöyle sürdürdü:

        7

        "Sabah kalktığımda kolumun kırıldığını görüyordum, yılda 2-3 defa ya bacağım ya kolum kırılırdı ve sürekli alçılar içinde hayatım geçti. Artık kırıklar olmasın diye hareket kısıtlılığı oluştu, hareket etmekten korkuyordum. Bir gün yengemle dışarıya çıktık, bozuk rampadan dolayı tekerlekli sandalyem öne yattı ve ben düştüm. En ağır kırıklıklarımı o anda yaşadım."

        8

        Hayata "sil baştan" dedi.

        9

        Hayatındaki engelleri tek tek aştığını ifade eden genç kız, "Hastalık beni alçılara, yatağa ve 4 duvara mahkum etti ama artık iyiyim. Sosyal bir hayatım var. Yaşayamadığım yılların acısını şimdi çıkarıyorum. Geziyorum, sinemaya gidiyorum, yemek yapıyorum" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ