Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Astroloji Bugün kanlı ay tutulması olacak

        BUGÜN “Kanlı Ay tutulması” olarak ifade edilen tam Ay tutulması gerçekleşecek. Ender bir astronomi olayı olan kanlı Ay tutulması, Ay tutulmasının gündoğumu veya günbatımı ile çakışması şeklinde gerçekleşiyor. Bu olay sırasında önce Dünya’nın gölgesine giren Ay, daha sonra bu gölgeden çıkıyor ve tam da bu esnada kırmızı rengin farklı tonlarını yansıtıyor. Özellikle ABD’den gözlemlenecek tam Ay tutulması, kimi astrologlara göre felaket, savaş, çatışma, kriz anlamına geliyor. Kimi astrologlara göre ise Dünya’nın olağan döngüsü ve afet gibi olaylarla bağlantısı kanıtlanmış değil. Uzmanlarına sorduk? Kanlı Ay tutulması olumsuz etkiler mi yaratıyor, yoksa afet gibi olaylarla ilgisiz mi?

        Astrolog-Astroloji Okulu Kurucusu Öner DÖŞER:

        ‘ABD için savaş riski, Türkiye için iç güvenliğe dikkat’

        “KANLI Ay tutulması” çok spekületif bir ifade. Tam Ay tutulmalarında daha kırmızımsı gözüktüğü için bu adla anılıyor. Ay tutulmaları gözlemlendiği bölgede ekonomik, siyasi, politik, kültürel, dini ve jeofiziksel major etkilere neden oluyor. ABD astrolojik haritası önemli ve stresli etkiler aldığından dolayı en çok ABD yönetimi, ABD’nin savaş riski, liderliği zorlu etkiler altında, baskı altında kalacak. Bu tutulmanın genel karakteristiği; zorlu, stresli etkiler ön plana çıkıyor. Türkiye açısından Ortadoğu bölgesinde hararetin yükseleceğini de ifade etmekte. Sınır ve iç güvenliğimizin ön planda olacağı bir dönem. Gereksiz baskı ve zorlamalardan kaçınmakta fayda var. İç güvenlik tedbirlerinin alınması gereken etkiler oluşacak. Ekonomik açıdan zorlanmalar 1 aylık süreçte yaşanabilir. Hızlı gelişmeler bekliyoruz

        Astrolog Samiye SOYSAL:

        ‘Türkiye açısından stresli olabilir’

        STRESLİ bir tutulma olduğu kesin. Türkiye açısında da stresli olabilir. Keskin değişimler ve dönüşümler olabilir. Mars çok etkili. Tutulma Koç burcunda oluyor. Koç burcunun yöneticisi de Mars. Mars savaş gezegenidir. Türkiye içinde gergin günlerdeyiz. Genel olarak herkesin stresinin çok olduğu bir dönemdeyiz. “Radikal değişimler yaratalım” dediğimiz günlerdeyiz. Bu nedenle stresi yoğun. Esnek kalabilmek çok önemli. Hoşgörülü olmak önemli. Yastık altı ettiğimiz planları ortaya çıkarmak üzere olduğumuz bir dönem. Bu da tedbirsizliği ortaya çıkarıyor. Enerjimizi planlı olarak dışarı yansıtmamız önemli.

        Astrolog Hande KAZANOVA:

        ‘Yengeç, Terazi, Koç ve Oğlak daha fazla hissedecek’

        BUGÜN Koç burcunda Ay tutulması yaşanacak. Ay tutulmaları daha çok halkı ve duygusal konuları karşımıza çıkaran olayları içinde barındırır. Bu tam Ay tutulması Koç burcunda gerçekleşeceği için etkilerini çabuk göstereceğini söyleyebiliriz. Öncü burçlar olan 5 Nisan (+, -3 gün) doğumlu Koçlar, 7 Temmuz (+, -3 gün) doğumlu Yengeçler, 8 Ekim (+, - 3 gün) doğumlu Teraziler ve 6 Ocak (+, - 3 gün) doğumlu Oğlaklar, bu etkiyi diğer burçlara göre daha fazla hissedecekler. Ay tutulmaları zamanında kesin ve ani kararlardan uzak durmamız gerekir. Bir yandan da Merkür’ün gerilediğini düşünürsek hayatımızla ilgili önemli başlangıçlara imza atmaktan mutlaka kaçınmamız gerekiyor. Bırakmak, terk etmek, ilişkilerimizi ya da hayatımızdaki mevcut durumları sonlandırmak için bu etkili enerjiden yararlanmalı ama yine de tutulma zamanı anlık kararlar almamalıyız.

        Astrolog Fuat ARMAN:

        ‘Afet yaşanacak anlamına gelmez’

        AY tutulmalarının Dünya üzerinde kozmik etkileri vardır. Ay’ın döngüleri vardır. Hilal hali, dolunay hali ve yarım Ay hali. Bunlar Dünya’nın hareketi ile alakalıdır. Çekim, hilal hali ve dolunay halinde Dünya’ya med tesiri yapar. Yarım Ay halinde cezir tesiri yapar. Bu şunu gösteriyor; Ay, Güneş’in Dünya’ya olan çekimini yönlendiriyor. Hilal ve yarım Ay halinde direkt çekim oluyor. Bu da Dünya’yı hızlandırıyor ve yavaşlatıyor. Dolayısıyla Dünya düzgün doğrusal değil, ivmeli hareket yapıyor. Ay tutulmasının dünyaya etkileri olacaktır. Çekim alanlarının birbirine tesir etmesi Dünya ve insanlara astrofizik etkiler yapar. Ancak doğal afetler gibi olaylar yaşanacak anlamına gelmez. Afetlerin tutulmalarla ilgili olduğu yönünde tespit edilmiş net şeyler yoktur. Uzayda her şey periyodiktir. Ay tutulması da periyodiktir. Yıllardır meydana geliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ