Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Ortadoğu'nun çiçeği bizden

        İÇ savaşın devam ettiği, kan ve gözyaşının dinmediği toprakların coğrafyası Ortadoğu, küllerinden yeniden doğmak için İstanbul’un çiçeğine uzandı. Son dönemlerde bölgeye yoğun bir bitki talebinin olduğunu açıklayan İstanbul Ağaç ve Peyzaj Genel Müdürü Murat Ermeydan, talebin özellikle Suriye ve Kuzey Irak’tan olduğunu belirterek; “Savaşın olduğu yere çiçek gitsin” dedi.

        BÜYÜLEYİCİ MANZARA

        Silah seslerinin susmadığı, bombalanmayan toprağın kalmadığı Ortadoğu, yeniden yaşam refleksini oluşturmak için İstanbul’un dört mevsim 12 ay kuşatan rengârenk çiçeklerine göz dikti. Arap Yarımadası’ndan Türkiye’ye gelenlerin İstanbul’a ayak bastıktan sonra karşılaştıkları çiçeklerin büyüleyici manzaralarını hafızalarına kazıyarak ülkelerine döndüklerini ve yetkili kişilerin daha sonra kendileri ile irtibata geçtiklerini açıklayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ağaç Peyzaj Genel Müdürü Murat Ermeydan, “Son dönemlerde özellikle Ortadoğu’da yaşanan gelişmelerden dolayı yoğun sirkülasyon yine de söz konusu. Ortadoğu’ya yoğun bir bitki talebi var. Özellikle İstanbul’a geldiklerinde havaalanında indiklerinde İstanbul’un peyzajını gördüklerinde bize başvuruda bulunuyorlar” dedi.

        MEVSİM ÇİÇEKLERİ

        Özellikle Suriye ve Kuzey Irak’ın çiçek taleplerinin savaşın durulmasının ardından eskisi gibi olacağına inandıklarını aktaran Ermeydan; “ Savaş başlamadan önce de yoğun talepler vardı. Suriye’den de, Kuzey Irak’tan da. Ayrıca Bağdat Havaalanı’nı ve bağlantı yolunu bir Türk firması yaptı. Tamamen çalışmaları, peyzajlandırılması, bitkilendirilmesi Türk firmaya ait. Karışıklık azaldığında ihraç noktası daha da artacaktır” ifadelerinde bulundu. Türk cumhuriyetlerinden de yoğun bir rağbet gördüklerini belirten Ermeydan, “Mevsimsel çiçeklerde ve çalı grubunda Azerbaycan’a Gürcistan’a ve Kuzey Irak’a yoğun bir satışımız söz konusu” diye kaydetti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ