Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Fuarlar hem yapıldıkları merkezlerde hem de tüm ülkede o ülkenin ticaretini zenginleştirmek adına önemli organizasyonlardır. En son katıldığım Antalya’daki Anfaş Food Product-Gıda Fuarı’nda bunu bir kez daha anladım.

        Fuarlar, yatırımcılar ve o işi yapanlar için ne kadar önemliyse elbette fuarın konusuna muhatap kişiler için de son derece büyük önem taşıyorlar. Arz talebin temelini oluşturduğu bu organizasyonlar da her iki tarafın da birbirine ne denli bağımlı olduğu yadsınamaz bir gerçek.

        Birbirinin içine geçmiş alıcı ve fuar ilişkisi de hem fuarın amacına ulaşabilmesi hem de o sektörün ihtiyacının karşılanabilmesi için her iki tarafın da ellerinden gelen gayreti göstermeleri ve birlikte ortak şekilde hareket etmeleri gerektiğini gözler önüne seriyor. Bu mantıkla yaklaşıldığında da sektörde bulunanlara fuar organizatörlerine ayrı ayrı görevler düşüyor.

        İYİ ANALİZ ŞART

        Fuar organizatörlerine düşen görevlerin başında konuya hâkim olmak ve iyi analiz yapmak geliyor. Çünkü organizasyon tamamıyla sektörün neye ihtiyacı olduğunu doğru şekilde algılamak veihtiyaç doğrultusunda doğru firmalarla doğru kişileri bir araya getirmek amacını gütmeli. Oldukça emek verilen fuarlar eğer amacına yönelik olmazlarsa istediklerini elde edemezler. Elbette bu, istenen sonuç değildir. Bu yüzdendir ki fuarcılık tecrübesi mutlaka hedef alınan kişi ve firmaların sorunları ve istekleri konusunda analizci bir tavırla hareket etmeyi gerekli kılıyor. Fuarların üzerlerine düşen görev ve sorumlulukları yerine getirmesi gerektiği gibi aynı zamanda sektör ve kişiler de bilinçli davranmalılar. Onların beklentilerini gerçekleştirmek adına büyük çabalarla hazırlanan bu organizasyonlara sahip çıkmaları ve organizasyonu yönlendirmek adına yapılması gerekenlerle ilgili ellerini taşın altına koymalıdırlar.

        Muhakkak ki ticaretini yaptıkları alanda uzman olan onlardır ve ne istedikleri, nelerin fayda yaratabileceği bu faydaların kendilerine ve ülke ekonomisine ne katabileceği konusunda organizatörlerle ortak bir çalışma içinde olmalı ve bu organizasyonların ne büyük emeklerle gerçekleştirildiğinin farkında olarak sahip çıkmaları gerekmektedir.

        Devamlılık ve kazanç için her zaman organize ve bir arada hareket etmek gerekir. Bu bilinçle sektörün Anayasal yetki ve sorumluluk sahibi olan tek kuruluşu olan Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu olarak katıldığımız bu organizasyonda bize kapılarını ve gönüllerindeki sevgilerini açan Anfaş 2015 Food Product-Gıda Fuarı, fuar ve sektör ilişkisini algılama adına umut verici bir profil çizdi.

        Başta Anfaş Genel Md. Yardımcısı Server Seçer olmak üzere, tüm Anfaş Fuarcılık ailesine sektörüm adına şükranlarımı sunuyorum. Darısı İzmir’imin başına!!!

        Diğer Yazılar