Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ülke ekonomisine katkı sağlayan oldukça fazla etmen var. Mevsimi yaklaşırken ve katkıları hiç de azımsanmayacak şekildeyken turizm konusunu ele almadan olmaz diye düşündüm.

        Sözlük anlamına baktığımızda yerli veya yabancı tüketicilerin bir ülkeyi veya bir bölgeyi ziyareti sırasında duyacağı ihtiyaçları tatmin edecek hizmetlerin bütünü olarak tanımlanıyor turizm. Turizmi çeşitlendirmek ve farklı başlıklarda incelemek de mümkün. Eğlence turizmi, kültür turizmi, dini turizm, doğa turizmi de var ama bununla da sınırlı değil.

        FAYDASI ÇOK

        Turizm en başta şehrin çehresini değişime zorluyor. Turist trafiğini yönetebilmek adına oteller, eğlence mekanları, lokantalar, kaplıcalar, fuarlar açma gerekliliği doğuruyor. Yatırım için o yeri gözde bir hale getiriyor. Her yatırım istihdam, döviz vergi ve milli gelir artışı getiriyor. Tarihi ve doğal alanların korunmasını ve geliştirilmesini sağlarken farklı kültürdeki insanların birbirini tanıması ve kültürler arası diyaloğun da gelişmesinde önemli rol oynuyor.

        Bulunduğunuz yer, konumu açısından her türlü turizme oldukça elverişliyse zaten kendiliğinden yatırım ortamını da oluşturuyor. İzmir’e de bu açıdan baktığımızda ise turizmin her alana yayılabilecek potansiyeli olduğunu görmemek mümkün olmasa gerek. Sahip olduğu eşsiz doğal güzellikleri, denizle şehrin iç içe bulunuşu, en revaçta olan tatil beldeleri Çeşme, Kuşadası, Bodrum gibi yerlere olan yakınlığı, Efes Harabeleri vb. gibi değerleriyle antik ve kültürel zenginliği, dini turizm için önemli olan örneğin Meryem Ana Kilisesi gibi yerleri barındırıyor olması güzeller güzeli bu şehre avantaj sağlıyor. Bu yüzden turizm denilince İzmir açık ara farkla öne çıkıyor.

        ÜZERİMİZE DÜŞEN YAPILMALI

        İzmir’imiz bu konuda bu denli elverişliyken elbette hak ettiği değeri görebilmesi için turistin ne istediğini analiz etmek ve üstümüze düşenin en iyisini yapmak gerekli. Kaliteli hizmet, güleryüz ve incelik, can ve mal güvenliğinin sağlanması gibi başlıklar ilk sırada yer alanlar. Bunların aksaması demek turizme darbe vurmak demek çünkü. Bu yüzden de elden gelen gayret gösterilmeli, turizmin sizin ve ülkeniz için ne denli önemli olduğunun hassasiyeti bilinciyle davranılmalı. Turizm günlük kazançlarla değerlendirilebilecek kadar önemsiz değil.

        Turizm, devamlılık esası içinde ele alınmalı. Turist verdiğiniz hizmetten, ona yaklaşım tarzınızdan memnun kalır ve geçirdiği zamanın mutluluğuyla yurduna dönerse, bunu her yerde anlatacaktır. Bunun faydasını kendiniz de göreceğiniz gibi sizden sonra gelen nesillere de miras bırakacak, ülkenize ve ekonomisine de yapacağınız katkılar da bonusunuz olacaktır. “Her şey İzmir İçin.”

        Diğer Yazılar