Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Türkiye’de bu yıl ilk kez Dünya Pasta Günü’ne denk gelen 20 Mayıs’ta Pastacılar Festivali düzenlendi. 4 günlük festival, sektöre hizmet eden değerli isimler ve pastacılık mesleğinin maharetlerini görmek isteyen vatandaşlarımızın katılımıyla çok beğenildi.

        Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinin muhteşem manzarasında gerçekleşen etkinlik sektörümüz açısından da çok önemli.

        1800’lü yıllarda Batum üzerinden Rusya’ya göç eden yöre halkının büyük bir bölümü, topraklarında geçim sıkıntısı nedeniyle yeni bir geçim kaynağı bulabilmek adına yerlerinden, yurtlarından ayrılarak, önceleri fırıncılığa böyle adım atmış ve sonrasında da Pastacılık Mesleği ile tanışmışlardır. Bolşevik İhtilali sonrası geri dönmeyi ne yazık ki bir kısmı başaramamış, şansları yaver gidip de geri dönenler, Anadolu’nun çeşitli yerlerine yerleşmiş ve mesleklerini yerleştikleri yerde sürdürmeye, geliştirmeye devam etmişlerdir.

        GÜZEL KATKILAR

        Çamlıhemşin Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Metin Gültan ve ekibi de bu mirasa sahip çıkarak böylesine güzel bir festival için kolları sıvamışlar ve pastacılık için gurur duyulacak bu etkinliğe imza attılar. Projenin ortaklığını üstlenen Aral Grup, sayın Genel Müdürü Ali Akgün ve ekibide bu festivalin ortaya çıkışına çok güzel katkılar koymuşlar.

        Çamlıhemşin Belediye Başkanı Sayın Osman Haşimoğlu, Çamlıhemşin Kaymakamı Sayın Aziz Gölbaşı, Rize Belediye Başkanlığı ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörlüğü de desteklerini esirgemeyince her yönüyle güzel bir organizasyon ve katılım ortaya çıkmış oldu.

        Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu olarak şahsım ve yönetim kurulu arkadaşlarım olarak katılmaktan ve destek vermekten onur duyduk.

        UMARIM EMSAL OLUR

        Pastacılığın hak ettiği yerde olması ve gelişen teknolojiye ayak uydurabilmesi ve geniş kitlelere hitap etmesi amacıyla düzenlen festival, umarım nice yıllar için de emsal oluşturur. Ayrıca usta çırak ilişkisi içinde bugüne kadar kendine istihdam sağlamış sektörün artık uluslararası boyutta eğitimli, yetişmiş ustalara ihtiyacının gün gibi açığa çıktığı bu süreçte Çamlıhemşin Pastacılık Okulunun da hayata geçmesine vesilesi olur temennisindeyim.

        Diğer Yazılar