Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Türk mutfağının son yıllardaki gerileme nedenlerini birçok ana başlıkta toplayabiliriz. Samimiyetle ifade etmem gerekirse de maalesef bu konuda çok başarılı ve etkili olan sonuçlara ulaştığımız söylenemez. Çünkü sektörün genelinde hakim olan çok seslilik temel sorunların çözümünde sektör içerisindeki farklı amaçlardaki hizmet birimlerinin karşılıklı menfaatlerinin çakışmasıyla da pek olumlu sonuçları yaratmıyor.

        Örneklemem gerekirse ‘‘Her şey dahil sistemi’’ en temel sorunlardan biri olarak tanımladığımız etkenlerin başında. Yıldızlı tesislerin dışında kalan esnaf ve sanatkarımızın kabusuna dönüşen bu uygulama dünya markası Türk mutfağının da bu olumsuzluklardan nasibini almasına sebep oldu.

        KALİTE DÜŞTÜ

        Yüksek işletme giderlerini ucuz fiyat politikasıyla karşılayamayan birçok yüksek yıldızlı tesis dahi, ilk etapta ucuz gıda maliyetlerine yönelince, çok emek ve kaliteli malzeme kullanımı gerektiren Türk mutfağının kalitesi de düştü. Ancak geçen günlerde bir etkinlik için Antalya Regnum Carya Golf Otel’de konakladığımda gördüklerimi anlatsalar inanmazdım. Hem sektör, hem Türk Mutfağı hem de bu ülkenin bir ferdi olarak benim yaşadığım topraklarda böyle bir tesisin var olması adına çok gururlandığımı söyleyebilirim.

        Asıl konumuza dönersek Türkiye’nin Anayasal yetki ve sorumluluğa sahip tek teşkilatının Genel Başkanı olarak ülkenin adeta her köşesinde konaklama şansını elde etmiş biri olarak zaten yıllardır bu tesislerdeki mutfak yapılanmasına ve sunumunadır itirazımız.

        Regnum’un sınırsız kalitedeki mutfağımızın birçok ürününü inanılmaz lezzet ve çeşitlilikle sunması onlarca yabancı misafire adeta bu ülkenin cennetin nimetleriyle donanmış bir yaşam alanı olduğunu özendirir nitelikte idi. En etkilendiğim ve mutfağımız adına sevindiğim farklılık da bu kadar zengin açık büfe sunuma rağmen her misafirin her şey dahil sitemi içerisinde gene isterse ücretsiz faydalandığı bana göre 7 yıldızlı diyebileceğim Osmanlı Türk Mutfağı adı altında hizmet veren restorantın lezzeti ve mutfağımızın zenginliğini sınırsız yansıtan kalitesiydi. Başarılı işletme anlayışlarının sektörün lideri olarak devam etmesini diliyorum.

        Diğer Yazılar