Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Hükümetimiz tarafından hazırlanan teşvik paketinin detayları geçtiğimiz hafta Başbakan Binali Yıldırım tarafından tüm kamuoyuna açıklandı.

        22 Kasım günü yayınlanan KHK ile cazibe merkezleri programı kapsamında bir dizi proje hazırlanarak ekonomiye kazandırılması için ön başvurular alınmaya başlanmıştı. Bu destekleme ve teşvik paketinin büyük bir bölümü Doğu ve Güney Doğu Anadolu Bölgesi’nde yer alan 23 il için planlandı ve bu paket kapsamında ön taleplerin sonuçları da açıklandı.

        Açıklamaya göre 1200 farklı başvuru yapıldığı ve bu başvurularda elde edilecek toplam ticari hacmin ise 19 milyar 600 milyon liraya ulaşacağı bekleniyor.

        Bu paket ile özellikle ülkemizde işsizliğin tavan yaptığı Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yapılacak her türlü ticari faaliyette tüccar ve esnaf sanatkarımıza devlet olarak çok ciddi destekleme yapılacağı ortaya çıktı. Söz konusu başvuru projeleri ile öngörülen toplam istihdam sayısının 112 bini aşacağı düşünülüyor. Bu projelerin hayata geçmesi ile birlikte ticari işletmelere arsadan tutunda her türlü fabrika ekipmanları için destek sağlanacak.

        8 AYRI PAKET BİRDEN

        Elbette teşvik paketinde yer alan bir diğer husus yerli ve milli üretimin teşvik edilmesi. Toplam 8 ayrı destek paketi ile işsizliğe ve ekonomik kalkınma için her türlü tedbiri aldıklarını Başbakanımız Yıldırım açıkladı. Yatırım yeri tahsisi, bina yapımı, faizsiz yatırım imkanı, düşük faizli işletme kredisi, tesisleri taşıma, çağrı merkezli yatırım, danışmanlık hizmeti ve enerji gibi dallarda bu teşvik paketi kapsamında yatırımcının hizmetine sunulacağı da belirtildi.

        Son 30 yıldır terör ile anılan bir bölgede ekonomik olarak her türlü girişimin başlatılması, yıllardır terörden dolayı en büyük zararı görmüş olan esnaf ve sanatkarımıza adeta bir can suyu olacaktır. Bu ekonomik ve iş gücü kalkınması ile coğrafyada yaşayan her insan artık evine aş ekmek götürme imkanı elde edecek. Yeni teşvik paketinin tüm Türkiye’ye hayırlı olmasını diliyorum. Başbakanımız Binali Yıldırım ve tüm emeği geçenlere de teşkilatımız adına şükran ve saygılarımı sunuyorum.

        Sevgiyle kalın, ağız tadıyla kalın...

        Diğer Yazılar