Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Balıkesir’in benim için ayrı bir önemi vardır. Erdek’te sık sık gidip geldiğimiz yazlık bir evimiz olduğundan bölgede gelişen her olaya mutlak kulak kabartırım.

        Kalkınmış büyük illerimize dikkat ederseniz hepsinde de önemli üniversiteler bulunmaktadır. Bu illerin kalkınmalarında, başarılarında üniversitelerin etkisi büyüktür.

        Peki Balıkesir bugüne kadar hangi özelliği ile farklı bir kimlik kazanabilmiştir?

        Tarım?

        Sanayi?

        Ne yazık ki hiçbiri... Ne kendi ekonomilerine, ne de ülke ekonomisine belli bir katkısı olmayan bir ilimizdir Balıkesir.

        Peki Balıkesir neden bugüne kadar “Üniversite şehri” haline gelmedi ya da gelemedi?

        “Bacasız sanayi” olarak adlandırılan üniversitelerin hizmet verdikleri şehre maddi-manevi katkılarının olduğu yadsınamaz bir gerçektir. Tıpkı Eskişehir örneğinde olduğu gibi. İlk başlarda Eskişehir’i Eskişehir yapan orada açılmış olan üniversitedir.

        REKTÖRLÜK SEÇİMİ

        Balıkesir Üniversitesi yeni bir atılım dönemine hazırlanıyor. Bugüne kadar bünyesinde üniversite barındırmış olmasına rağmen Balıkesir halen daha üniversite şehri olma ünvanını alamamıştır. Bu durumda kurumun başındaki insanların başarılarını tartışmak gerekmez mi?

        Balıkesir Üniversitesi rektörlük seçimlerine hazırlanıyor. Bu seçimler sadece üniversite için değil, Balıkesir için de çok önemli.

        Rektör adayları tek tek ortaya çıkmaya başladılar.

        Benim adayım Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper. Çünkü öncelikle bir kadın. Ayrıca Tunçsiper’i üniversite camiası da çok sevmekte.

        Daha önceki adaylık dönemlerinde seçimlerden hep liste başı çıkmasına rağmen, hakkını hep yediler.

        TUNÇSİPER’İN AÇIKLAMASI

        Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper’e rektörlük seçimleri hakkında ki düşüncelerini sordum. Tunçsiper, ‘’Bilindiği üzere Ekim 2014’te üniversitemizde 7. dönem rektör adaylarını belirlemek üzere seçim yapılacaktır. Üniversitemiz, bölgemizde eğitim ve bilim alanının yanı sıra, ekonomik-sosyal ve kültürel alanlarda da etki yaratmaktadır. 2014–2018 döneminin Balıkesir Üniversitesi için kritik bir tarihsel yol ayrımı olacağı kanısındayım. Yirmi birinci yüzyılda öncü ve güçlü Balıkesir Üniversitesi’nin inşası için herkesten destek bekliyorum” şeklinde bana düşüncelerini aktardı.

        Benim gönlüm Bedriye Tunçsiper’i rektör olarak görmekten yana. İnşallah bu defa da seçimlerden birinci çıkmasına rağmen hakkı yine yenmez de layık olduğu göreve atanır.

        Diğer Yazılar