Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İstanbul’un trafik rezaletini bilmeyen kalmamıştır. O kadar ki yurt dışından gelen yabancı misafirlerimiz bile yemeğe davet ettiğimizde “Gideceğimiz yer otelimize yakın değilse lütfen gelmeyelim. İstanbul trafiği bizi çok yoruyor” der oldular.

        Başka özellikleri, güzellikleri yerine belli ki İstanbul’umuz öncelikle korkunç ve ürkütücü trafiği ile dünyaca meşhur olmuş.

        Ben ise İstanbul trafiğine alışmış bir vatandaş olarak artık sadece ‘Emniyet şeridi” kullanımı konusunda sinir olmaktayım. Çünkü gerek E-5‘de, gerekse TEM’’de mavi ışık takıp emniyet şeridini ihlal edenler sayesinde kendimi resmen salak yerine konmuş hiddesiyorum.

        TEPE LAMBALARI

        Geçtiğimiz günlerde otoyolda polislerin ‘bazı’ araçları durdurup birtakım kontrollerden geçirdiklerini görünce önce nedenini anlayamadım. ‘ Araçları neye göre seçiyorlar?’ diye düşünürken durumu kavradım.Ve içime biraz olsun su serpildi. Trafik ekipleri sivil araçların (beni çıldırtan) üzerinde fıldır fıldır dönen çakar lambalı ve sirenli araçları durdurarak geçiş üstünlükleri olup olmadığını kontrol ediyorlarmış.

        Çakarlı mavi lambaları, sirenleri arabalarına takanlar mesleklerini kullanarak ayrıcalıklı olduğunu düşünen ve bu şekilde işlerini en kestirme yoldan halletmeye çalışanlar.

        Yani onlar çok akıllılar bizler ise salaklar ordusu oluyoruz.

        Emniyet şeridi kuralına uyma zorunluluğu hissetmeyen ayrıcalıklı kullar ...

        Trafik biraz yavaşlar olsun emniyet şeridinde anında bu ayrıcalıklı insanlar sayesinde konvoylar oluşuyor.

        DOKTORA CEZA

        Ve polisler bu kontrolsuz geçişleri sık sık kontrol edeceklerine, sirensiz dörtlülerini yakarak emniyet şeridinden giden bir bayanı durup dururken rahatça durdurabiliyorlar. Böyle bir olay doktor bir arkadaşımın başına geldi. Doktor olan bayan arkadaşım acil bir ameliyata yetişmesi gerektiğinden trafiği görünce çareyi dörtlülerini açarak emniyet şeridine girmekte bulmuş. Ve önünde sirenle giden bir sivil arabanın arkasına takılmış.

        Mavi çakar lambalı arabalara ses etmeyen polis arkadaşımı görünce hemen durdurmuş.

        Arkadaşım; “Ben doktorum . Acil olarak hastaneye yetişmem gerekiyor.İnanmıyorsanız hastaneyi arayın “ diye derdini anlatmaya çalışsa da cezayı yemiş.

        Merak ediyorum ,bu mavi çakarlı fıldır fıldır dönen lambalar, sirenler hangi meslek gruplarına göre sivil araçlara verilmekteler.

        Bir insanın canını kurtarmaya giden doktora verilmeyen bu sirenler kimlerin, hangi meslek gruplarının hakkıdır?

        Diğer Yazılar