Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Türkiye’nin bir türlü önlenemeyen çocuk gelinleri sorununa şimdi bir de herkesin gözardı ettiği Suriyeli çocuk gelinler eklendi. Özellikle Gaziantep Karkamış kampında yaşanan fuhuş ve çocuk gelin olayları bölge halkını son derece rahatsız etmekte.

        Belki sizler bilmiyorsunuz ama ben söyleyeyim; Bugünlerde Gaziantep, Hatay, Kilis, Şanlıurfa ve Adana gibi illerimizde Suriyeli sığınmacıların küçük yaştaki kızları Türk vatandaşı erkeklerle evlendirilmektelermiş.

        Daha kendi sorunlarımızı çözemezken başımıza bir de Suriyeli çocuk gelinler çıktı. Aslına bakarsanız Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suç olan çocuk yaşta evliliği masumane gösteren söylemler sayesinde bu tür evlilikler körüklendi.

        Ve her nedense bu durum devletin yönetim kadrosunu halen daha hiç rahatsız etmiyor.

        Hatırlarsanız , Pervari’de 11 yaşında evlendirilen ,12 yaşında anne olan ve 14’ünde ölü bulunan Kader Erten olayı ile birlikte şu meşhur “ACİL EYLEM PLANI” Bakanlık tarafından gündeme alınmıştı.

        16 Ocak 2014’de Aile eve Sosyal Güvenlik Bakanı verdiği demeçte; “Acil eylem planı’ndan” söz etmişti..

        Bu demecin üzerinden neredeyse bir buçuk yıl geçmiş olmasına rağmen tablo düzeleceğine gittikçe kötüleşti. Demek ki yaşananlar onlar için o kadar “acil” değilmiş.

        Üzerlerinde gelinlik olan tabutların sayısında bu süreç içinde hiç bir azalma olmadığı gibi bugün onlara bir de Suriyeli çocuk gelinler eklendiler.

        Türkiye’deki genç kızların kaderi

        Söz konusu genç kızlar, çocuk gelinler olunca neden herkes sessiz? Neden hala hiç bir şey yapılamıyor?

        Canına kıyanlar, cinsel saldırı sonucu öldürülenler, töre gereği infaz edilenler...

        Özgecan’ın hunharca öldürülmesi üzerine siyahlara bürünüp halk olarak olayı protesto etmiştik.

        O günlerde sormuştum, bugün yine soruyorum.

        Siyah giydik de ne oldu? Neyi değiştirebildik bu ülkede? Daha geçenlerde Muğla’nın Ortanca İlçesi’nde su kanalında 18 yaşındaki C.Kaya’nın cesedi bulunmadı mı? Boğulduktan sonra suya atılmış, otopsi raporunda tecavüze uğradığı yazan gencecik bir beden...

        Durum o kadar vahim ki... Devletin şu an Suriyeli çocuk gelinler hakkında henüz gündemi bile yok. Zaten ortada henüz hükümet de yok...

        O zaman ne aceleye ne de ACİL EYLEM planını hayata geçirmeye gerek var.

        Nasılsa alıştık değil mi gelinlik giydirilmiş omuzlarda taşınan tabutlara?

        Diğer Yazılar