Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        “Asgardia” adını İskandinav mitolojinden almış, göklerdeki şehir anlamına geliyor. Asgardia uluslararası bir girişimle kurulması hedeflenen bir uzay ülkesi, içinde yüzlerce hatta binlerce insanın yaşadığı dev bir uzay istasyonu olarak projelendirilmekteymiş.

        Burada yaşayanlar asteroid madenciliği yapıp, gerekirse dünyayı meteorlardan ya da uzay çöpleri gibi tehlikelerden koruyacak olan ilk uzay ülkesinin vatandaşları olarak kabul edileceklermiş. Tabi insan aklı yavaş yavaş zemine göre Asgardia ülkesinin yatırımlarını geliştirerek daha da cazip hale getirecektir.

        Anlayacağınız dünyanın gidişatına kızarak Mars’a yerleşmeyi düşünenlere alternatif bir uzay ülkesi projelendirilmekte.

        Projenin ardında Kanada, Romanya, Rusya ve ABD’den bilim adamları varmış. Henüz planlarının tüm detayları açıklanmamış olsa da önümüzdeki 18 ay içinde uzaya bir uydu yollayacaklarını, bunu takriben uzay istasyonu için gereken sistemleri kurmaya başlayacaklarını dile getiriyorlar. Asgardialılar kendi kanun ve düzenlemelerini, Dünya’dan bağımsız olarak yaratacaklarmış.

        Haberi okuduğum kaynağa göre, kurucuların amaçları uzayı demokratikleştirmek imiş.

        Asgardia’da herkese yer varmış. Asgardia vatandaşı olmak istiyorsanız asgardia.space adresinden başvurabilirsiniz. Başvurular çoktan başlamış bile. Başvuru sayısı açısından Türkiye şu anda Çin ve ABD’nin ardından 3. sırada.

        Gün gelecek dünyanın kaynakları tükenecek. Türkiye ise neredeyse bir çok açıdan tükendi. Yetmezmiş gibi yılların getirdiği yoksunluk, yokluk, umutsuzluk, mutsuzluktan kaynaklanan tükenmişlik sendromu ile de boğuşmaktayız.

        Türkiye’yi terk etmeyi düşünenlerin sayısı her geçen gün artarken “Asgardia” neden bir alternatif olmasın. Nasılsa artık dünyanın çivisi çıktı... Haydi Asgardia’ya...!

        DOLAR SUÇLUSU

        Başbakan Yıldırım, dövizdeki artışta Gezi olaylarının payı olduğunu ileri sürmüş. Ayrıca, bugün piyasalarda yaşanan olayların küresel olduğunu, vatandaşın desteği ile bu durumun üstesinden geleceklerini beyan etmiş.

        Hadi dolardaki sıçrayışın suçlusu “Gezi olayları” diyelim, peki vatandaşın devlete destek veremeyecek hale gelmesinin suçlusu kim?

        Vatandaşın desteği ile bütün bu yaşanan ekonomik sıkıntıların üstesinden gelineceği varsayılırken, vatandaşın halini soran var mı ?

        Bizlerde ne hal kaldı ne de umut... Bittik biz bittik...!

        Diğer Yazılar