Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ya kardeşim bırakın artık tartışmayı. Yok referandumda oylar YSK’nın hezimetine uğramış ,yok yüzde 51 ile kazanmış sayılmazlarmış vs...

        Temcit pilavı gibi herkes, muhalefet dahil hala aynı konular konuşup duruyor. Maç bitti kardeşim, maç bitti Neyi tartışıyorsunuz hala.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sevdam, aşkım, yuvam, beşinci çocuğum” dediği, tekrar rozetini takmak için herkesi telef ettiği AK Parti’ye Salı günü göz yaşları içinde geri döndü. Mis gibi de parti rozetini taktı.

        Mantıklı düşünün. Her ne kadar bugüne kadar Anayasa’da “Cumhurbaşkanı tarafsız olmalı” yazıyor olsa da hangi Cumhurbaşkanı (Ahmet Necdet Sezer hariç) bir parti mensubu değildi? Rahmetli Turgut Özal mı, yoksa rahmetli Süleyman Demirel mi, yoksa Abdullah Gül mü?

        Ahmet Necdet Sezer’in partili olmasa da sol kökenli olduğunu bilmeyen var mı?

        Bakın ne kadar doğru, samimi ve açıkça söylemiş Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında; “Bu ayrılık sadece resmi bir ayrılıktı. Aramızdaki mesafe mevzuat gereği olan bir mesafeydi. Her birimiz kendi irademizle bu meşakkatli yola revan olduk. Şu da bir gerçek ki bugüne kadar bu davaya, partini sırtını dönüp de iflah olan kimse görmedim.”

        YOK OLANLAR

        Son cümlesine de sonuna kadar katılıyorum. Gerçekten de hangi siyasi partiden olursa olsun, kendi kökünü tabanını bırakıp (sadece AKP den değil) ayrılıp kendi başına yola çıkmaya kalkan en başarılı siyasetçilerin hiç biri tek başlarına hiç yere varamadılar. Bakınız; Abdullatif Şener, bakınız Emine Ülker Tarhan. Bunlar ilk aklıma gelenler. Sırada MHP ‘den ayrılan Meral Akşener var. Eğer Meral Akşener’de ne yapıp edip MHP’nin başına geçmeyi başaramaz ve kendi parti kurmaya kalkarsa o da bir süre sonra Emine Ülker Tarhan’ın akıbetine uğrar.

        Şimdi gelelim 2019’a kadar geçecek olan süreye...Kılıçdaroğlu CHP grubunda konuşuyor ve hep aynı şeyleri söylüyor; “Erdoğan artık 80 milyonun Cumhurbaşkanı olamaz. Bir partinin genel başkanı sadece o partiye oy verenlerin cumhurbaşkanıdır. Saygıyı o çerçevede görür.”

        Kılıçdaroğlu’nun sözleri artık nafile çabalar. Bıraksın artık temcit planı gibi aynı şeyleri söylemeyi. Geçmiş ile uğraşmaktan geleceğe odaklanamıyorlar. Önemli olan 2019 ‘da kimin Cumhurbaşkanı seçileceği ise sıvasınlar kolları bir an önce.

        Diğer Yazılar