Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tatil denilince aklımıza genellikle deniz kenarında kuma ya da şezlonga uzanmak, güneşlenmek ve yüzmek gelir. Oysa geç de olsa fark ettim ki deniz bütün bunların çok ötesinde engin bir derya.

        Bana her ne olduysa bu yaz denizin sunduğu olanaklardan biri olan yelken sporuna kafayı taktım.

        Ve inanmayacaksınız ama “kaptan” oldum.

        Bütün arkadaşlarıma yeni ehliyet almış gençler gibi çıkarıp çıkarıp kaptan ehliyetimi büyük bir gururla göstermekteyim.

        Bu spora ilgi ülkemizde giderek artmakta. Ben ise ne yazık ki hayatımın yarısına geldiğimde yelken sporuna gönül vermeyi akıl ettim.

        Bakın bu spor öyle zannedildiği gibi zenginlerin merak sardığı bir spor değil.

        Yelken eğitimleri çocuklar için iki hafta sürerken, yetişkinlerde bir ayı geçmiyor. Ve zamanlamalar öyle uygun ayarlanmış ki, çalışan kesimi yormayacak, iş yaşamını aksatmayacak zaman dilimleri seçilebiliyor.

        SIRADA PRATİK VAR

        Yaz başı bir arkadaşımla beraber Fethiye ‘de önce yelken ardından da motor yat eğitimi alarak yazılı sınava girdik. Bu arada sınavdan 97 aldığımı belirtmeden geçmek istemiyorum. Yani anlayacağınız şu an resmen kaptan oldum. “Kaptanım” diye seslendiklerinde nasıl hoşuma gidiyor anlatamam.

        Perşembe gününden itibaren bu işin pratiğini yapıp işi iyice öğrenebilmek, kaptan ehliyetimin hakkını verebilmek adına yelkenli ile uzun bir yolculuğa çıkıyorum.

        Teknede asıl kaptanımızın ekibi ve bizler ( 8 kişi ) Bodrum’dan hareket ediyoruz. Önümüzde oldukça uzun ve yorucu bir yolculuk var.

        Bodrum’dan Sicilya’ya kadar sürecek olan bu serüvenimiz esnasında aldığımız eğitimi pratiğe dönüştürmeyi, açık denizde gerçek anlamda yelkenleri fora etmeyi öğreneceğiz.

        Seyir halindeyken navigasyon , pusula kullanmasını , gece seyrini, iskeleye yanaşmayı, manevra bilgilerimizi, temel güvenlik kurallarını yerinde deneyimleyip uygulayarak bilgilerimizi pekiştireceğiz. Aşağı yukarı 20 gün sürecek olan bu yolculuk esnasında seyir defterimiz ve uğrayacağımız limanlar oldukça yoğun olacak.

        Mümkün oldukça sizlere yazmaya, yelken maceram hakkında bilgiler vermeye çalışacağım. Benden uzunca bir süre ses çıkmaz, köşemi boş görürseniz, beni merak edin lütfen....

        Diğer Yazılar