Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Türkiye gündemi maşallah her gün o kadar yoğun, o kadar gergin ki bilmediğimiz gözden kaçırdığımız meğer daha neler neler olmaktaymış.

        Tabi bir de insan işin ucu kendine dokununca o konuya dikkat kesilip neler olup bittiği ile daha yakından ilgileniyor.

        Bu yıl üniversite ikinci sınıfta olan oğlum, önümüzdeki öğrenim yılında Erasmus öğrenci değişim programından faydalanmak için gerekli sınavlara girdi. Eğer 70 puanın üzerinde not alırsa bölümünün anlaşmalı olduğu istediği ülkeye gitmeye hak kazanacak, eğer 50 ile 70 puanın arasında not alırsa sadece Avrupa ülkelerine gidebilecekti.

        Tabi bu bilgileri öğrenen sevgili oğlum ,her gün yeni bir ülke hayali ile uyanıp beni delirtme işlemine çoktan başlamıştı.

        Sınavlardan nasılsa 70’ in üzerinde not alamaz “diye düşündüğümden ben de içimi ferah tutmaya çalışıyordum.

        Bizimki ne yaptı dersiniz? Okulun en yüksek puanlarından birini aldı ve “Finlandiya’ya gideceğim” diye tutturdu. Sonra da baktı ki ben sinir krizinin eşiğindeyim sıralamasını Almanya’nın şehirleri ile sınırlı tutmaya ikna oldu.

        Erasmus yani öğrenci değişim programı konusu ile işte bu nedenle şu aralarda haşır neşir olup araştırmalara başlamış oldum.

        Ve son derece şaşırtıcı bilgilerle karşılaştım.

        Meğer Evrensel gazetesinde 25 Aralık 2013 günü önemli ancak yoğun gündemden dolayı dikkatlerden kaçan bir haber yayınlanmış.

        Haber, eski Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış döneminde , Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi’yle (Ulusal Ajans) ilgili Avrupa Birliği fonları kullanımı ve personel alımlarında usulsüzlük yapıldığı, şeffaflık ilkesinin zarar gördüğü iddialarını içeriyor.

        Soruşturma 24 Şubat’ta başlamış.

        Egemen Bağış döneminde, Ulusal Ajans değişim programı masrafları için Avrupa Komisyonu’ndan 2012 yılında 3,5 milyon euro, 2013 yılında 5 milyon euro almış.

        Bizler basında çıkan rüşvet , yolsuzluk operasyonları bu kadarla sınırlı zannederken meğer Erasmus programına bile yolsuzluk karışmış. Hatta soruşturma başlamış.

        TEHLİKEYE GİRDİ

        7 Nisan’a kadar hazırlık denetim raporu hazırlanacakmış. Nihai karar mayıs ayından önce verilmeyecekmiş.

        Eğer iddialar gerçek ise ,maddi cezaların uygulanacağı gibi Erasmus programı için Türkiye’ye yapılan ödemeler kesilecek ve Türkiye için tüm Erasmus programı en azından 2014 için yeniden gözden geçirilecekmiş.

        Diğer Yazılar