Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çok mu zenginsiniz?

        Elinizdeki para ile satın alabileceğiniz lüksleri nihayet tükettiniz mi?

        O zaman biraz ‘yoksulluk’ satın almaya ne dersiniz?

        Haber aynen şöyle;

        İngiltere merkezli Political Tours (Politik Turlar) şirketi, elinde harcayacak parası olan ve tatilini Bahamalar’da geçirmekten sıkılmış insanlara tam da bu imkânı sunuyor.

        İki günlük ücreti 400 sterlin olan turun adı, “Londra ve Finansal Kriz - Borç ve Şehir”.

        Şirketin tur tanıtım broşürlerinde yaptığı açıklamaya göre bu iki gün boyunca, “Londra şehrinin en fakir kısımlarından olan Mile End, East London gibi yerleri gezebilir ve ekonomik kriz ile boğuşan aileleri birebir gözlemleme imkânı bulabilirsiniz.”

        Eğer buradaki yoksulluk sizi ‘kesmezse’ ve daha egzotik bir bölge görmek isterseniz, aynı şirket Yunanistan’a da turlar düzenliyor.

        ŞAKA GİBİ

        Yunanistan ve Euro Turu: Yunanistan Dış Borçlar ile nasıl mücadele ediyor ve Eurozone’u neler bekliyor? başlığı altında düzenlenen bu turun ücreti ise katılımcı başına 2 bin 750 sterlin (yaklaşık 9 bin 800Tl ).

        Haberi ilk okuduğumda önce ‘şaka olabilir mi?diye düşündüm. Fakat araştırınca turların çok da rağbet gördüklerini öğrendim.

        Sonra da dış borçlar ile mücadele eden Yunanistan zenginlere bu kadar cazip geliyorsa Türkiye neden gelmesin?‘ diye düşünmeye başladım.

        Dış borçları ile mücadele ettiği söylenen Yunanistan da siesta devam ediyor.

        Türk milleti öyle mi ...?

        Siestasız hem dış borçlarla, hem kendi kendimizle, hem de bizden olmayan yüzde 50 ile mücadele halindeyiz. O zenginler gelsinler asıl Türk halkının nelerle boğuştuğunu görsünler.

        İŞTE TÜRK İNSANI

        Nedendir bilinmez hiç haz etmediğim sanatçılardan biridir klarnet sanatçısı Hüsnü Şenlendirici. Hatta aynı aynı ortamda olmaktan hicap duyacağım bir tip bile diyebilrim. Fakat geçenlerde katıldığı bir televizyon programında Türk insanını anlatan öyle güzel bir tarif yapmış ki ,hakkında ki düşüncelerimi yeniden gözden geçirmeye karar verdim. Bakın Şenlendirici ne diyor ; “Türk insanı acılı hafif duygusal şarkıları seviyor. Hüzünlü şarkıları seviyorlar. 1 dakika önce şarkıya ağlarken, 1 dakika sonra anında göbek atmaya başlayabilen renkli bir toplumuz. Yıllardır çaldığım için biliyorum, o yüzden repertuar yapmıyorum. O insanlara bakarak bir sonraki parçayı çalıyorum.”

        Hüsnü Şenlendirici’ye sonuna kadar katılıyorum. Açın Flash TV yi bakın.Herkes önce ağlamaklıyken bir an da göbek atmaya başlıyorlar.Yalan mı?

        Diğer Yazılar