Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bahsettiğim Bonzai keşke evimizin bahçesinde ya da saksıda zevkle yetiştirdiği o güzelim çiçek Bonzai olsa...

        Ama bu öyle bir meret ki...

        Özellikle genç yaşta, yeni yetişmekte olan gençler arasında yaygın. Çünkü çok ucuz. Beş, on liraya satılıyor. Sigara paketlerinin içlerine konuyor. Sarılışına göre kesinlikle sigaradan ayırt edilemeyebiliyor, kokusu da olmadığından içilenin ne olduğu ancak iş işten geçtikten sonra anlaşılıyor.

        Ve ne yazık ki özellikle üniversiteli gençler arasında çok yaygın.

        Heves, özenti, merak, kaçış, ne derseniz deyin. Sonu ne yazık ki çöküntü ve bağımlılık olan bu meretten gençlerimizi korumak zorundayız.

        Konu ile ilgilenmemin, bu kadar bilgi sahibi olmamın nedeni üniversiteye giden bir gencin annesi olmamdan kaynaklanıyor.

        Ebeveyn olarak evde elimizden geldiği kadar gerek Bonzai gerekse diğer uyuşturucu maddeler konusunda sık sık uyarılarda bulunsak da yine de elde olmadan hep ‘aman‘ şeklinde bir iç sıkıntısı, yürek kalkınlığı yaşıyoruz.

        Hani zamanında büyüklerimizin bizlere bizlerin de şimdi çocuklarımıza söylediğimiz şu söz vardır ya, “Arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim.”

        SENTETİK BİR OT

        Bonzai ağacını kullanarak ve üzerine kimyasallar sıkarak üretilen bu uyuşturucunun sentetik ot olduğunu lütfen unutmayın ve sık sık çevrenizde ki gençlere anlatın. Bir kulaklarından girip diğerinden çıksa da yine yılmadan bıkmadan anlatın.

        İşin kötüsü Bonzai yasal bir bitki olduğundan kullanılan kimyasalların da kalite kontrolünden geçmemesi ve zehirli olması yüzünden yetiştirilmesini engelleyen bir kanun da yok. (Bahçemde gözüm gibi baktığım Bonzai’lerime şu an dehşetle bakar oldum.)

        İşte hem bu nedenlerden hem de Bonzai’nin marijuana gibi ağır bir kokusu olmadığından yetiştirenleri yakalamak, yetkili ağızlardan duyduğuma göre, oldukça zormuş. (2012 yılında aktris Demi Moore bu uyuşturucuyu kullandığı ve kriz geçirdiği için hastaneye kaldırılmıştır. Polisi arayan görgü tanığı Demi Moore’un içtiği otun kokusu olmadığını bildirmiş)

        Ucuza satılma nedeni de rahat rahat yetiştirilemesinden dolayıymış. Tabi bir de ceplerinden fazla para olmayan genç nesli bağımlı yapabilmek.

        Ama unutmamak gerekir ki ucuz malın yahnisi de kötü olur.

        Diğer Yazılar