Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Son zamanlarda çok sık intihar olayları ile karşılaşır olduk.

        Peki bu durum sizleri hiç rahatsız etmiyor mu? Beni ediyor.

        Dünyada 40 saniyede 1 kişinin intihar yüzünden öldüğünü biliyor muydunuz?

        Peki bu intihar girişimlerinin altında yatan şey nedir?

        Bazen bir intihar haberi alıyor ve ‘bu adam hiç bir şey yokken neden intihar etti şimdi’ diyoruz. Tıpkı dünyaca ünlü sinema sanatçısı Robin Williams’ın intiharında olduğu gibi.

        İntihar girişiminde bulunanların büyük bir kısmı bunu aslında ölmek için yapmazlarmış.

        Kendilerini affettirmek, sevdirmek, öç almak, borçlarını ötelettirmek gibi insani sebeplerden yaparlarmış.

        Bunların bir kısmı binaların üzerine, köprülere çıkıp kendilerini atmak isterler. Bu tiplerin intihar girişimi esnasında bir de izleyici bir ekip vardır ki intiharların bir kısmı da bu tipler yüzünden gerçekleşir.

        Bu tehlikeli izleyici ekip uzaktan izlediği şova akıllarınca çözüm bulurlar ve şöyle bağırırlar “At kendini, atacaksan at artık, milletin işi var atlayacaksan atla.” Ve sadece bu kişiler yüzünden bile atlamaya niyetleri olmadığı halde atlarlar. Yani insani sebeplerden intihar eder gibi yaparlarken birden kendilerini dış etkenler yüzünden intihar etmiş bulurlar.

        Uzmanların söylediklerine göre “intihar” bir yardım çığlığıymış.

        Rakamlara bakıldığında kadınlar erkeklere oranla daha çok intiharı denerlerken erkekler sonuca ulaşmak konusunda daha kararlı olup daha sert yöntemler uygularlarmış.

        Erkekler, kendini asma, silahla vurma yöntemlerini uygularlarken kadınlar gaz ile zehirlenme, yüksek doz ilaç alma gibi yöntemleri kullanırlarmış.

        Erkekler intihar yerleri olarak evde daha çok göze çarpacak yerleri (koridor, salon) seçerlerken kadınlar ise kendileri için daha duygusal alanları (yatak odası, mutfak) gibi mekanları seçerlermiş.

        Bırakılan notlar incelendiğinde ise kadınlar daha çok (sizi çok seviyorum, sizi haketmedim gibi....) duygusal notlar bırakırken, erkekler daha çok geride bıraktıkları borçlar ile ilgili listeler bırakmaktalarmış.

        Bütün bu yukarıda saydığım “intihar” hakkında ki araştırmalarım bir insanın neden kendi canına kıymak istediğini anlamama yardımcı olmuş değil.

        İçinde bulunduğumuz hayat şartları, her geçen gün artan ekonomik zorluklar ve şiddetli geçimsizlikler.... Bu güzelim dünyadan, hayattan, sevdiklerimizden kopup (zaten eninde sonunda öleceğimizi düşünürsek) kendi canımıza kıymamıza sebep midir?

        Diğer Yazılar