Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        IŞİD ve Kürtler’in savaştığı Kobani, gündemin bir anda ilk konularından biri haline geldi.

        Zaten nasıl gelmesin ki? Durup dururken Kobani eylemleri yüzünden kaç tane şehrimizde sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Ülke sırf bu yüzden yavaş yavaş hem iç, hem de dış savaşa sürükleniyor.

        Bizimle hiçbir ilgisi olmayan Kobani için günlerdir kaç kişinin sokak çatışmalarında hayatını kaybettiğini dehşet içinde izlemekteyiz.

        Bugüne kadar kaçımız Kobani diye bir yerden haberdardı?

        Kobani nerede?

        Türkiye sınırına uzaklığı nedir? Kobani (Ayn el Arap), Suriye’de. Yani, Türkiye sınırının hemen karşısında.

        IŞİD ile Suriyeli gruplar arasında meydana gelen çatışmaların Türkiye hudutlarına kadar dayanması gözlerin bu coğrafyaya çevrilmesine neden olurken, Türkiye’yi karıştırmayı hedefleyen provakatörler de amaçlarına ulaştılar.

        Kobani, Türkiye için bir tehdit mi? Hayır... Fakat, IŞİD’in son hedefi Kobani.

        Düzenlenen saldırılara kadar bugüne kadar ismi bile pek bilinmeyen bu yerleşim yerinde 54.681 kişilik nüfusun çoğunluğunu Kürtler oluşturduğundan Türkiye bu pisliğe bulaştırılıyor.

        HDP Genel Başkanı Selehattin Demirtaş, çıkmış kanal kanal konuşuyor “demokrasi” den bahsediyor. Sen askere kurşun sık, polise kurşun sık, ana kuzularını öldür, 30 yıldır memleketin anasını ağlat sonra da çık “Haydi Kobani’ye” de.

        Madem o kadar “Kobani Kobani” diyorsunuz gidin Suriye’ye, kendi terör örgütünüz PKK ile birlikte Kobani’yi IŞİD’e karşı savunun!

        IŞİDLİLER

        Irak ve Şam İslâm Devleti ya da Irak ve Levant İslâm Devleti, kısaca IŞİD ya da ILİD. Irak ve Suriye’de etkinlik gösteren radikal İslâmcı aktif bir grup.

        Petrol kaynaklarına yakınlığı nedeniyle dünyanın en zengin terör grupları arasında sayılmakta. Hedefleri, Irak ve Levant’te Sünnî nüfusun yoğun olduğu bölgelerde halifeliği kurmak.

        Suriye İnsan Hakları Gözleme Örgütü’nün raporuna göre Ağustos 2014’te grubun Suriye’deki savaşçı sayısının 50.000, Irak’ta ise 30.000 olduğu bildirilmiş.

        CIA ise Eylül 2014’te örgütün Suriye ve Irak’ta toplam 20.000 ile 31.500 arasında savaşçıya sahip olduğunu açıkladı.

        Türk istihbarat birimlerinin son değerlendirme raporlarına göre, şu an IŞİD’in içinde 600-700 Türk olduğu tahmin edilmekte.

        Diğer Yazılar