Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kimilerine göre sanki ülkede başka sorun kalmamış, her şey o, ‘cinsel istismar yasa tasarı’ymış gibi karşı çıkmışız.

        İyi etmişiz!. O tasarı geri çekildi ya sanki çoktandır unuttuğumuz toplumsal bilinci, gururu, sessiz kalmanın hududunu hatırlar olduk. Ha eğer Cumhurbaşkanımızın kızının yönetiminde olduğu vakıf, tasarıya karşı çıkmasaydı bu hamleyi ancak rüyamızda göreceğimizi söyleyenler var; yok biz o denli kötümser olmayalım!

        Duyarlılık gösteren her aydınlık duruşa teşekkürler... Tasarının komisyona çekilmesi yeterli mi? Yetmez. ‘Cinsel istismar tasarısı’ tamamen iptal edilmeli.

        TÜMÜYLE GERİ ÇEKİLMELİ

        Hiçbir çözüm, suçluyu affetmekle bulunmaz. Kaldı ki, ülkemizde şikayetci şikayetini geri aldığında cezalar vasfını zaten yitiriyor. Tasarı geri çekilmeli, hatta mağdurun hayatını kendi ayakları üzerinde devam ettirecek, gerekirse farklı şehirlerde devlet güvencesi altında yeni bir yaşam olanağı sunulmalı. Neden bu tasarıyı içimizin almadığını hatta ülke adına korktuğumuzu yöremizden bir örnekle anlatalım; okurlarımız Dikili’de geçen o vahim olayı hatırlayacaktır.

        KAPANDI DEMEKLE BİTMEZ

        Lise öğrencisi 14 yaşındaki E.A, babasının arkadaşı fırıncının tacizine uğruyor ardından tecavüzler başlıyor üstelik fırıncının karısı da bu iğrençliğe aracı oluyor. Genç kız demenin bile haksızlık olduğu o çocuk, bu kez başına gelenleri kendisine yakınlık gösteren din hocasına anlatıyor ama hoca olacak yüzkarası adam, dernek binasına götürerek kıza tecavüz ediyor.

        İzmir Barosu’nun müdahil avukatları ile birkaç davayı takip etmiştim. Avukatlar özellikle hocanın suçunu kanıtlamak için adeta deveyi hendekten atlattılar ama yetmedi. Fırıncı ve karısı tutuklanırken, din hocası tutuksuz yargılandı başlarda. Avukatlar o adam demeye kalemin varmadığı hocaya nihayet battaniyedeki sperm kanıtıyla ağır ceza aldırabildiler. Yakın zamanda eşinden boşandığını öğrendik din hocasının. Kızın ailesine maddi manevi desteklerle baskı yapıtığı, şikayetten vazgeçirmeye çalıştığı iddia ediliyordu. Küçük ilçede ailenin namusunu kurtarması için evlenmeleri baskısı yapılıyordu. Sonrasını bilemiyorum doğrusu.

        Bu tasarıyı duyduğum ilk günden itibaren o kız aklımdaydı. Zaten evlenseler hocanın cezası bilemiyoruz ne kadara inecekti ama tasarı geçseydi serbest kalma ihtimali yüzde yüz. Tasarının geri çekilmesi güzeldir ama yetmez ve Sayın Bakan’ın dediği gibi bu konu burada bitmez. Şiddete, tecavüze, tacize karşı şimdiye kadar sustuğumuza saysınlar yükselen sesimizi. O önerge tümüyle geri çekilene kadar bağıracağız.

        Diğer Yazılar