Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kimi girdiği dükkana uğur getirir ayağını sürer, kimi de benim gibi bir konuyu yazar daha üzerinden saatler geçmeden arkasından yeni kararlar gelir. TOBB’a bağlı oda seçimlerinin Ekim ayında yapılacağını belirterek İzmir’deki odalarda heyecansız bir sürecin yaşandığını vurgulamıştım. Sen misin yazan? Ankara beni aynı gün duydu. Dilek Hanım madem istediniz erteleyelim (!) dediler.

        Seçimlerin başlayacağı 1 Ekim tarihi yaklaştığı için, hükümet zaman kaybetmeksizin Resmi Gazete’de kararı yayımladı. Seçimlerde yeni takvim Nisan 2018 olacak. Görünürdeki neden tabii ki ben değilim. Doğu illerinde oda ve borsalardaki anlaşmazlıklar gerekçe gösteriliyor. Bu da gerçekçi değil. Açık ki Türkiye’de İstanbul Ticaret Odası başta bazı büyük illerde üst güçlerin istemediği isimlerin çıkmasından ürküldü. Oda ve borsa camiası siyasetçilere kızmasın, beklentiler söz konusu olunca her yerde kırk takla atılıyor. Oysa biz İzmir’de iyiydik. Sen ben bizim oğlan! Sadece İzmir Ticaret Odası’nda çift listeli adaylık yarışı bekleniyordu ki, sonucun kolay değişmeyeceğine inanılıyordu.

        Şimdi 6 aylık erteleme geldi. Bu uzatma mevcut yönetimlerin, İzmir gibi daha sakin geçeceği düşünülen yerlerde ise muhaliflerin işine yarayacaktır.

        Resmi kararın muhaliflerin elinde dolaştığını ve zaman kazanmanın sevincini yaşadıklarını söyleyebiliriz.

        Erteleme odalardaki seçim heyecanını İzmir’e taşır mı bilemeyiz ancak mesele; icraatların yeniden güçlenmesinde yatıyor. Bir süredir içine kapanan kent dinamiklerinin yeniden hedeflerini yükseltmeleri mühim olan. Varolan başkanlar seçimleri çantada keklik görmeden tecrübeleriyle yeni projeler ortaya koymalı, muhalifler ise kayda değer çalışmalar yapmalı. Evet iktidar ve muhalif kanatların şimdi altı ayı daha var. Belki doğar yeni bir heyecan!

        Pasaport’a marina

        İzmir Körfez Festivali, muhteşem görüntüleriyle deniz kenti olduğumuzu hatırlattı. İç körfezin çok daha renkli, yaşanabilir olacağını gördük. Emeği geçenlere teşekkür edelim. Başkan Aziz Kocaoğlu’nun festivalde söylediği, körfezi canlandıralım çağrısını ise ‘geç oldu ama güç olmasın’ diyerek, gönülden destekliyorum. İzmir’in en büyük şansı körfezi. Şahane güzellik. Kenti yeni iskelelerle canlandır. Vapur seferleri sıklaşsın. Körfezi kıyıdan tanıtacak tekne turları düzenle. Basit olmayan balık ekmek yerlerin olsun. Özel sektörle işbirliğini artır, deniz taksiler başlasın. Başkan Kocaoğlu’nun dediği gibi Pasaport’ta marina ile hareketliliği sağla. Hangi partiden olursa olsun, iktidar muhalefetiyle vekiller de bu hedefler için çalışsın ki eşsiz bir deniz kentinde yaşayalım. Sayın vekiller, gerçekten İzmir’in vekiliyseniz hiç değilse bu konuda Başkan Aziz Kocaoğlu’nun arkasında sağlam durunuz.

        Diğer Yazılar