Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Geçtiğimiz yıl, Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) de benzerini yapmıştı. BKM oyuncularıyla işbirliği yaparak bir oyun sahneye konulmuş, elde edilen gelir, çocuklar için harcanmıştı. Önceki gün İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği Kadın Komisyonu üyelerinin oluşturduğu İZSİAD Tiyatro Kulübü’nün oyununu izlerken aynı şeyi düşünüyorum. Kadınlar, tıpkı birkaçı birden mutfağa girip ziyafet sofrası kurar gibi, yan yana gelince çok muktedir oluyorlar. Bu kez de, dernek üyesi işadamlarının eşleri ve derneğin kadın üyeleri, “Biz geziler, toplantılar, yemekler için toplanıp sonra birbirimizi unutacağımıza, bu birlikteliği bir faydaya dönüştürelim” demişler. Çok da iyi işler çıkmış ortaya. Kurulan tiyatro kulübüyle 80 üyenin 25’i tamamı kadınlardan oluşan bir ekiple 6 ay süresince oyunculuk eğitimi almışlar.

        Tiyatro kulübü, yönetmen Fatih Alkın’ın, ünlü yazar Turgut Özakman’ın “Ah Şu Gençler” adlı eserinden uyarladığı “Laftan İbaret” oyunuyla 3 Ekim 2015 tarihinde İzmir İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde sezon prömiyeri yapacak. İlk oyunun geliri İZSİAD’ın sosyal sorumluluk projelerinde kullanılırken, tiyatro kulübü daha sonra hiçbir ücret almadan, derneğin de üyesi olduğu TÜRKONFED çatısı altındaki SİAD’ların sosyal sorumluluk projelerine gelir sağlamaları amacıyla Türkiye’yi il il dolaşarak oyunu sahneleyecek.

        İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt, önceki gün kadın gazeteciler için düzenlenen öngösterimde çok keyifliydi. Derneğin kadın üyeleri, üye eşleri ve kızlarını bir araya getiren bu proje belli ki herkesi başlangıçta umduklarından çok daha fazla heyecanlandırmış. Oyun, ilerleyen günlerde Diyarbakır, Van, Bitlis ve Hakkâri’de de sahnelenecek.

        YENİ BİR TREND OLABİLİR

        Kadınların sosyalleşmek için bir araya gelmeleri yıllar içinde amaç ve mekân değiştirdi, ama toplanma talebi hep aynı kaldı. Eskilerin pastalı börekli kabul günleri, zamanla altın gününe, dolar gününe, konken partilerine, giderek de ev yerine ev dışı mekânlara taşındı. Fakat gönüllülük üzerine kurulmuş toplanma gerekçelerine bence artık sıra gelmeli. Önceki gün sohbet ettiğimiz İZSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mukaddes Çelik, kadınların bir araya gelme enerjisini bir sosyal sorumluluk projisine aktarmış olmanın, herkese iyi geldiğini söyleyerek aslında böyle bir mesajı da vermiş oluyor. Kimbilir, belki de bu yeni bir trend olabilir.

        Diğer Yazılar