Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        1995-2011 yılları arasında Metro Cash&Carry Genel Müdürü olarak görev yapan Hakan Ziya Ergin’i, perakende muhabirliği yaptığım dönemden çok iyi tanırım. Alman devi Metro’yu yerelleştirmiş, Türkiye’nin dört bir yanını gezip, yöre yöre bulgurun, pirincin, fasulyenin bütün çeşitlerini bulup raflara taşımıştı. Pek çok yerel ürün, pek çok yerel üretici o dönemde ulusal ve hatta ardından yurtdışındaki Metro’lara da taşınarak uluslararası oldu. Ergin, sokak kültürüne yakın, tedarikçileriyle bire bir ilişkilerde de oldukça başarılı, yenilikçi bir yöneticidir.

        2011’de herkes Metro’nun yurtdışı operasyonlarının birinin başına geçmesini beklerken 7 sayfalık bir mektupla görevinden ayrıldı. Aldı eline akbilini, sokak sokak gezdi, kızıyla evlilik programları bile izledi. “Artık tam zamanlı bir iş istemiyorum” dediğinde kızı da zaten üniversite çağına gelmişti.

        Hakan Ergin, izleyen yıllarda, G2M’nin murahhas azası, yönetim kurulu üyesi, ardından da Carrefoursa bağımsız yönetim kurulu üyesi olarak görev aldı. Ara sıra telefonlaştık, birbirimize hal hatır sorduk. Ve bu dönemde Hakan Ergin, hiç de hazırlıklı olmadıkları bir zamanda ikinci kez baba oluverdi. Şimdi kızı 20, oğlu 2 yaşında. Son görüşmemizde, “Şimdi yeni evlat var, siz rahat durmazsınız, mutlaka daha aktif çalışmaya başlarsınız” diye takılmıştım. Dün Hakan Ergin’i ‘Yeni göreviniz hayırlı olsun’ diye aradığımda o konuşmayı hatırladık, “Sorma sorma oğlan bir felaket” dedi.

        Hayat, yavaşlamaya karar verdiğinizde belki de yeniden koşmanız için size sürprizler, haklı nedenler hazırlıyordur, kimbilir.

        CARREFOURSA’DA 2. ÇUKUROVALI

        Hakan Ergin, Tarsus Amerikan Koleji’nden mezun. İş hayatına Profilo Holding’de başlayan Ergin, 1994-1995’te Eczacıbaşı Girişim Pazarlama Dağıtım Şirketi’nde genel müdür olarak görev yaptı. Ergin Avon Türkiye’nin ardından da 1995-2011 döneminde Metro genel müdürlüğü yaptı. Görevden ayrıldıktan sonra bir süre dinlendi ve Türkiye’nin en büyük dağıtım gruplarından G2M’de murahhas aza oldu. Ergin Temmuz 2012’den beri de Carrefoursa’da bağımsız yönetim kurulu üyeliği yapıyor. Gıda perakendeciliğinde yöneticilerin damak zevkleri ve yetiştikleri coğrafya kaçınılmaz olarak raflara yansıyor. Mersinli olan Mehmet Nane, o bölgenin mutfağına düşkündür ve sık sık yerel üreticilerle bir araya gelir. Hakan Ergin de Adana doğumlu ve yörenin mutfağına meraklı.

        Diğer Yazılar